Галина Дачева от “Бабини Куки” ще покаже приказка от плетива в Ню Йорк през септември

|

По покана на модния продуцент Андре Акино варненската дизайнерка ще представи 4 линии. Татяна Лолова ще разказва за България на американската публика


На 29 юни в БТА се състоя пресконференция по повод гостуването в България на Андре Акино – продуцент и основател на USA International Fashion Shows. Известният продуцент и моден фотограф е откривател на нови имена за големия моден подиум. Той е в България заради интереса си към уникалните ръчни плетива на дизайнерката Галина Дачева, работеща за търговската марка “Бабини куки”. В дните на своята визита, той ще направи финалния подбор на тоалетите и ще уточни детайли по предстоящото ревю на варненската дизайнерка в Ню Йорк през месец септември.
Шоуто ще се състои на 9 септември в зала “Уестсайд лов” в сърцето на Ню Йорк – Манхатън.
Пред присъстващите журналисти в залата, Акино сподели, че е впечатлен от уникалността на моделите на варненската дизайнерка и магията на плетивото, което тя предлага. Той призна, че винаги е търсил уникални дизайнери в световен мащаб. Не случайно, е познат в модните среди като човек, който търси новото, провокативното и нестандартното. Акино разказа и за огромния интерес в световен мащаб към ръчно плетените тоалети – сред запалените почитателки на двете куки са Мадона, Джулия Робъртс и Камерен Диас.
Детайли и любопитни подробности около предстоящото ревю разкри самата дизайнерка Галина Дачева. Шоуто ще е нетрадиционен спектакъл, обвързан с българската култура и народопсихология. Дефилето ще е приказка за България и ще представи 4 модни линии, които ще олицетворяват 4-те годишни времена. Самото шоу ще включва нетрадиционни фолклорни мотиви. Всеки модел ще дефилира на различна музика. За представянето на облеклата от зимния сезон е подбрана северняшка музика. Музикалният съпровод за пролетта ще са тракийските ритми. За лятото и зимата ще звучат съответно добруджански и родопски мотиви.
Сценарист и хореограф на шоуто е Христо Димитров - художествен ръководител на Ансамбъл “Българе”.
Изненадата на ревюто ще бъде актрисата Татяна Лолова, която с плетка връка от сцената ще разкаже за България и таланта на българките да вплитат емоциите си в уникални ръчни произведения, докато моделите дефилират. Тя самата е избрана от варненската дизайнерка като олицетворение на запазената марка “Бабини куки”, а и защото самата тя е майстор на плетката.
 

По материали на Агенция „Прима”Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *