Георги Черкин и Лия Петрова с концерт в “Сцена Академия”

|
След изключително успешното откриване на проекта “Сцена Академия” с концерт на Хилда Казасян, Теодосий Спасов и “Младежка Филхармония София”, с последвалия го концерт на джаз проекта “Jazz Ex Tempore Project”, сега е време за един завладяващ класически концерт.

Следващия рецитал, който проектът “Сцена Академия” организира, е на един от най–талантливите ни и световно признати пианисти – Георги Черкин и младата цигуларка Лия Петрова. Събитието ще се проведе на 16 ноември от 19 часа в “Сцена Академия” на ул. “Оборище” № 17.

Георги Черкин е изнасял концерти в престижните световни зали Auditorio в Рим, Musikhalle в Хамбург, Convention Center в Окинава, Kaufmann Concert Hall в Ню Йорк, Palais des Beaux Arts в Брюксел и др. като през последните години е награждаван и с много награди за принос в развитието и популяризирането на културата в страната като “Кристална Лира”, “Златен Век”, „Златна муза”, “Златно перо” и др. Победител е на международните конкурси “Панчо Владигеров” 2003 в Шумен, Premio Sassari 1999 в Италия и “Млади музикални дарования” 1994 София.

Лия Петрова е била солист на реномирани оркестри сред които са и Младежка Филхармония - София, Софийска Филхармония, Симфоничния Оркестър на БНР, „Софийски Солисти”, "Kamern Philarmonie Hamburg", "Norddeutsche Philarmonie", "Concertino Ensemble", "Polen Chamber Orchestra", "National Croation Television and Radio Orchestra", "Neuen Kammern Оrchester Dusseldorf" и др.

Младата цигуларка е участвала успешно в турнета из Германия, Франция, Италия, Естония, Русия, Полша, Белгия, Румъния, Чехия, Дания, Ногвегия, Швеция, Сърбия и Израел.

В програмата си музикантите ще включат произведения на Цезар Франк, Клод Дебюси и Франсис Пуленк.

Билети: на касата на “Сцена Академия” и онлайн на www.tickets-bg.com


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *