Гибелните думи на Едвин Сугарев

|
На 22 декември в Централния военен клуб се състоя честване на 50-годишния юбилей на Едвин Сугарев и премиерата на новоизлязлата му книга "Гибелни думи".
"Гибелни думи" е антологична книга, подборът и редакцията й е на поета Борис Христов. Водещ на вечерта беше издателят Анго Боянов, който внасяше настроение с постоянно присъстващата на негови изяви капела "Анго бой".
Миглена Николчина представи един критичен материал за Едвин Сугарев, неговата поезия и новата му книга, а актьорът Йосиф Сърчаджиев прочете някои от стиховете, предавайки своето усещане, своето виждане за стиховете.
"Блестящ резултат от срещата на двама големи поети" нарече новата антология Миглена Николчина. "Каквото и да е привнесла перспективата на Борис Христов, единството, монолитността, концентрираната мощ на тази подборка, тя не би могла да се случи, ако вече е нямаше поезията на Едвин Сугарев." Подборът включва стихове от 15 стихосбирки.
Поетът и радиоводещ Йордан Ефтимов също сподели свои спомени и впечатления за Едвин Сугарев.
Зала "Тържествена" на Военния клуб беше препълнена, присъстваха много приятели, немалко поети, колеги от Института за литература, политици, редактори от "Литературен вестник".


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *