Гласовете на “Арена ди Верона” за първи път в България

|

По случай шейсетгодишния юбилей на световния тенор Калуди Калудов ще гостува Хорът на Верона (Coro di Verona) –  29 май в зала 1 на НДК, София, от 19 часа, като част от Салон на изкуствата НДК 2013, 30 май в ДКС „Васил Левски“, Велико Търново, от 19 часа и 1 юни във Фестивален комплекс, Варна, от 19 часа.


Хорът на Верона и Калуди Калудов ще изпълнят част от  шедьоврите на Верди, които  век и половина след своето създаване са напълно автентични, непроменени, в обичайния оперен репертоар. Верона, със знаменитата си Антична арена, ще покаже своята сила и красота за първи път и в България с над 150 артисти на сцената.От 80-те години и досега международната кариера на Калуди Калудов е възходяща и той е нареждан от ценителите на операта в челото на тенорите в света. Пял е в Ла Скала в Барселона, Виенската Щатсопер, Цюрих, Женева, Театро Колон- Буенос Айрес, Япония, Австралия, Филаделфия, Земпер опера в Дрезден, Дойче щатс опера Унтер ден Линден Берлин, Дойче опера Берлин, Театро ла Фениче във Венция и много други водещи театри по света. Изпълнявал е главните тенорови партии в опери на Верди, Пучини, Маскани, Бизе, Леонкавало и др. Сега Калуди Калудов ще участва заедно със солистите Анна Дитри - сопран, Елена  Чавдарова - Иса - мецосопран и Юлиян Константинов - бас, с изключителното участие на гласовете от Арена ди Верона и Русенската филхармония, под диригенството на Найден Тодоров, музикант на годината 2012.

Билетите са в продажба от днес, 11 април, и са на цени от 20 до 60 лв. и ВИП от 80 до 100 лв.

Билети се продават на Билетен център НДК, на Туристически информационен център Велико Търново, на касата на Фестивален комплекс Варна, на касите на магазини Пикадили, Германос, Офис 1, бензиностанции ОМВ и онлайн в системата на Eventim.bg

 

По материали на АртБГ Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *