Големите хитове на Хулио Иглесиас разпяха българската публика

|
Въпреки че не идва за пръв път у нас (надяваме се, че няма да е и последен), Хулио Иглесиас привлече хиляди свои почитатели в топлата нощ на 13 юни, в столичната зала "Арена Армеец". Почитатели, които имаха удоволствието да се насладят на уникалния му глас и харизма, въпреки че технически проблеми със звука попречиха на пълното наслаждение.
За петото гостуване на иконата на латино музиката организаторите от Арт.Бг се бяха погрижили чудесно за организацията - нямаше никакви проблеми с влизането, а по-късно и с излизането от залата, която не беше пълна до краен предел, но все пак бе достатъчно посетена. Единствените проблеми идваха от озвучителите, които допуснаха дразнещ съскащ звук в микрофона на изпълнителя, който се усили в един момент до оглушителна микрофония. Жалко, защото това смъкваше градуса на настроението. Който обаче усилено и успешно бе вдиган отново и от изпълнителите на сцената, и от хората в залата.
Когато един музикант е с толкова богата творческа биография зад гърба си, концертите му не са просто източник на забавление или наслада за сетивата, час и половина приятно прекарване на времето или черпене от извора на любимите песни. Те са и възможност за публиката му да се докосне до любимеца си и да му отдаде своята почит. Всичко това се случи миналата вечер и остави приятни спомени у всекиго в залата.
Хулио Иглесиас говореше много между песните, разказваше случки или просто споделяше мисли и настроения. Комуникацията с публиката ставаше и по време на изпълненията, с характерните му жестове, с неповторимия му кадифен тембър, който е останал неповлиян от възрастта, невидимо общуване, което омагьосва отдалече. Помагаха му музикантите, сред които и забележителният саксофонист Майк Скалионе. Помагаха и трите красавици - беквокалистки, които допълнително нажежаваха страстната латино музика. Не на последно място помагаха двойката танго танцьори, чийто изкусен танц обра овациите на публиката.
За повече от час и половина чухме много парчета, но не мога да кажа, че чухме "най-доброто от Хулио Иглесиас" - от "най-доброто" останаха песни поне за още един концерт само хитове. Прозвуча "Natalie" (версия на "Очи черние"), преляла в „La Gota Fria”. Чухме версиите на Хулио Иглесиас на “Mammy Blue”, “Crazy”, “Let It Be Me”, “Paloma Blanca”, “Caruso”, “Ne Me Quitte Pas”, “I Want to Know What Love Is”, “My Sweet Lord”, “My Way”, “Always On My Mind”, “Can’t Help Falling in Love”...
На много от песните публиката се включваше активно и даваше да се разбере, че е предимно от ценители. Сигурна съм, че ще е така и при следващия концерт на Хулио Иглесиас в България. А ако съдим по топлотата, с която говореше за предишните си посещения у нас и по отношението към хората в залата, следващ концерт просто трябва да има.
 

Елена ЗлатеваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *