Гологан в Горна Австрия

|
Музикантите от групата за етнорок поезия „Гологан” взеха участие в тържествения концерт по случай присъединяването на България към Европейския съюз. Концертът се състоя на 2 март в голямата зала на Културен център „Урсулиненхоф” в град Линц.
Мащабното събитие бе замислено от българската общност в Линц и реализирано с подкрепата на градската община, в неслучайна близост с националния празник на страната ни.
В продължение на повече от десет часа на сцената излизаха известни български ансамбли и солисти, както и деца от българското училище в Линц. В края на програмата като кулминация на вечерта „Гологан” представиха своята програма. Залата приветства бурно етнорок изпълненията. Публиката беше многобройна и въпреки продължителността на празненството хората прииждаха непрекъснато. Организаторите се бяха погрижили за приятната атмосфера с изискани български и австрийски вина и ястия в кратките почивки.
Освен добре познатите членове на групата Анжела Родел – вокал, Петър Чухов – китара и Иван Христов – кавал, за пръв път на голяма сцена се представиха и талантливите нови попълнения Гриша Маникатов – ударни и Иван Вълев – бас китара. „Гологан” получиха грамота за участието си в празника.
Вечерта бе уважена и от Негово Превъзходителство българския посланик в Република Австрия г-н Ради Найденов.
 

Юлия МенерКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *