“Голямо междучасие 2” търси най-добрата училищна песен

|
Започва второто издание на конкурса за най-добра училищна песен „Голямо междучасие 2”, организиран от Столична община и групите D2 и Gravity Co. Тази година всички песни трябва да са на български език, а D2 и Gravity Co ще имат решаващата дума при избора на победител.
На 23 март 2010 г. официално бе даден старт на конкурса за най-добра училищна песен „Голямо междучасие 2”. Проектът е част от Културния календар на Столична община.
Миналата година състезанието предизвика голям интерес сред учениците в София, като им даде шанс да покажат на какво са способни, да премерят сили, да спечелят нови фенове и да се качат на Голяма сцена.

Тази година има ново задължително условие - всички песни подадени за участие в конкурса, да са на български език.

В „Голямо междучасие 2” може да се включи всеки ученик от 1 до 12 клас от столично училище, който пее, свири или има ученическа група. В първия етап на конкурса, който ще продължи до 18 април, всеки кандидат за музикално признание ще може да качи своята авторска песен или любителски видеоклип на официалния сайт: www.d2band.com. Няма да се допускат песни с нецензурно съдържание, както и кавър версии.

От 19 април до 7 май ще се проведе електронно гласуване за най – добрата песен в сайта на конкурса www.d2band.com

От 22 април до 7 май 2010 г. ще се организират 3 концерта на териториален принцип в столични културни домове, на които ще се представят всички участници - групи и изпълнители.

Победителят в конкурса за най-добра училищна песен „Голямо междучасие 2” ще бъде обявен на голям финален концерт с участието на групите D2 и Gravity Co на 9 май 2010г. от 17:00ч., на Лятната естрада в Борисовата градина. В него ще вземат участие и изпълнителите на 5-те песни събрали най – голям вот при гласуването. Именно от тях D2 и Gravity Co ще изберат победителя и най - добрата ученическа песен за 2010г.

Голямата награда е продуциране и запис на песен в професионално студио.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *