Голям е интересът към билетите за предстоящите госпъл концерти

|
Билетите за горещото турне у нас на най-известния американски Харлем Госпъл Хор се харчат като топъл хляб, споделиха организаторите от АРТ БГ. Касите на Драматичния театър в Пловдив, Бургаската опера, НДК и ДКС – Варна отбелязаха рекордни продажби през изминалата седмица и дотук са продадени общо над 2000 билета. Все пак пропуски от всички ценови категории все още има, увериха организаторите.

Гласовитият 12-членен състав ще премине през четирите български града през следващия месец:
Пловдив - 9 и 13 ноември,
Варна - 10 ноември,
Бургас - 11 ноември,
София - 12 ноември.

Интересът към госпъл хора, избран лично от Обама да покрепи предизборната му кампания, не случайно е голям, тъй като това е първата по рода си мащабна изява на госпъл изпълнители у нас. Особено внимание в рамките на четирите концерта на надеждата предизвикват трите песни на покойния Майкъл Джексън, които Харлем Госпъл хор ще изпеят с атрактивен госпъл аранжимент. Кои са те – засега музикантите ревниво пазят в тайна.
Освен това усмихнатите изпълнители от хора са подготвили и много други химни на любовта и надеждата, посветени на Джако, за когото света продължава да скърби. Въпреки това песните на Харлем Госпъл Хор ще бъдат енергични и жизнерадостни и ще изпълнят душата на всеки един зрител, дошъл да се наслади на богатия букет от благословени мелодии на Харлем Госпъл хор.

През следващата седмица ще имаме възможността да видим Харлем Госпъл Хор на живо в Стария град на Пловдив, където те ще направят кратка обиколка. Посещението на хора в града под тепетата е във връзка с предварителната промоция на турнето, както и с гостуването на артистите при някои популярни местни ВИП персони.
Хорът е основан през 1986 г. от Алън Бейли, работил с Джаксън Файв през 70-те (едни от първите големи изяви на Майкъл Джексън). Бейли се вдъхновява по време на празненство в чест на д-р Мартин Лутър Кинг в Котън клуб, Харлем и събира най-добрите певци и музиканти от афроамериканските църкви в Харлем и района на Ню Йорк.

Музиката на Харлем госпъл хор вече повече от 20 години заразява тотици хиляди души по целия свят с посланието си за любов и вдъхновение. Динамичните изпълнения на хора имат за цел да създадат едно по-добро разбиране за афро-американската култура и вдъхновяващата музика, наречена госпъл. Всяка изява на Харлем Госпъл Хор преминава под мотото за обединение на народите и насърчаване на обич и взаимно разбирателство помежду им. Основна част от мисията на хора е и набирането на средства за детска благотворителност.

Билети за концертите на надеждата в памет на Краля на попа на Харлем Госпъл Хор могат да бъдат намерени както на локалните каси в четирите града, така и в мрежата на Eventim, магазини Германос, М Свят, Пикадили и Офис 1. Цените са между 20 и 50 лв.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *