Голям интерес към билетите за Националния балет на Испания

|
Най-голямото танцово събитие на годината – гостуването на Националния балет на Испания у нас - подлуди феновете на горещия фламенко ритъм. Два месеца преди спектакъла и въпреки незапомнените студове и снегове, билетите скоростно се купуват, а зала 1 на НДК, където на 5 април ще играе уникалния балет, е почти разпродадена. Само два дни остават до края периода, в който билетите за шоуто на феноменалната испанска са на промоционални цени. След 9 февруари те ще бъдат с 10 лв. по-скъпи.
От създаването си през 1978 г. до сега с Националния балет е свързано творчеството на великите танцьори Хоакин Кортес, Ева Уербабуена, Хосе Антонио, Кармен Амая, Аурора Понс, Нана Лорка, Аида Гомес и много други. През декември испанските байлаореси бяха горещо аплодирани на поредица от спектакли в обновения Большой театр в Москва, а малко преди това на Световния фламенко фестивал в Маями те спечелиха наградата на публиката.
Националният балет е създаден от испанското Министерство на културата и има огромно международно признание. На сцената на зала 1 на НДК великолепните танцьори ще играят две от най-прекрасните си творби – DUALIA, под хореографията на Рохас и Родригес, и режисьор Хосе де Еузебио и LA LEYENDA. И двете постановки отдават почит, обич и възхищение на най-големите в хореографията и танца - Хосе Антонио и Кармен Амая.
Пищни костюми, прекрасна музика, страстни танци под звуците на десетки кастенети в ръцете на танцьорите – една приказна история, разказана без думи, живот, изживян чрез великолепни танци. Това очаква зрителите на Националния балет на Испания на 5 април в зала 1 на НДК. Спектакълът е организиран от продуцентска агенция БГ Саунд Стейдж с подкрепата на посолството на Кралство Испания. Билети си продават в мрежата на Eventim – магазини Германос, Пикадили, Мултирама, Usit Colors, Офис 1 Суперстор и в билетния център на НДК.
 

По материали на организаторите
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *