“Готварство за начинаещи” – весела и ценна книга за готвенето

|
Във втората книга от серията "За начинаещи" на издателство "Гурме" с лекота и непретенциозен хумор е поднесена сериозна всеобхватна информация за основните кулинарни техники, за оптималното кухненско оборудване, съдове и инструменти. От нея читателите получават изчерпателни познания за произхода и приложението на ингредиенти и подправки от цял свят.
"Готварство за начинаещи" не само съдържа повече от двеста достъпни и лесно приложими готварски рецепти, но и предлага менюта за най-различни случаи и житейски ситуации, като дори ни съветва как да приготвим по най-икономичен начин истински вкусна храна. Рецептите дават основна представа и за гастрономическите традиции на "големите световни кухни" като китайската, френската или италианската. Всички предложени ястия са леки и запазват ароматите и вкуса на изходните продукти.
Шеговитият лек стил на кулинарната книга е съчетан със строен ред: едно прегледно съдържание и списък с рецепти в началото, както и изчерпателен индекс в края напълно улесняват търсенето.
Автори на "Готварство за начинаещи" са бившият кулинарен критик и журналист в "Ню Йорк таймс" Брайън Милър, носител на наградата James Beard Who’s Who Food and Beverage Award, която се присъжда за изключителни постижения в областта на храната и виното и Мари Рама, независим консултант в областта на медиите и на храните и напитките, работила като професионален майстор-пекар и съставител на рецепти за различни компании и асоциации от хранително-вкусовата промишленост на САЩ. Под талантлививото перо на писателския тандем се е родила книга, която лесно ще стане настолно четиво с леко омазнени страници както за прохождащи готвачи, така и за изпечени кулинари. Докато усвоявате класическия сос бешамел или разберете как най-лесно се счуква черен пипер, ще ви припомнят мисълта на Марк Твен, че "арпаджикът е лук със средно образование". Ще научите разни хитрини за подобряване вкуса на леко сбъркани ястия, ще умеете да правите вкусни храни от остатъци и въобще ще сте наясно с всички важни моменти в готварството.
Жак Пепен, главен готвач и автор на кулинарни книги се изказва за книгата така: "Често готварските книги са прекалено строги, но с "Готварство за начинаещи" сядането на масата е и истинско тържество. Освен за стомаха тя се грижи и за доброто ни настроение."
 
"Готварство за начинаещи" можете да поръчате и закупите от книжарници "Хеликон".


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *