Група “Гологан” в Будапеща

|
За националния празник 3 март на българите в Унгария гостува група “Гологан”. Те изнесоха концерт в пълната зала на Българския културен дом в Будапеща, като предизвикаха у публиката възхищение с музикалните си интерпретации на фолклорни песни и мотиви.
Концертът беше посетен от много наши сънародници от различни възрасти, както и от официални лица, представляващи институциите на българската общност в Унгария. Тържеството бе приветствано от заместник-държавния секретар Едит Раух от Министерството за изравняване на възможностите в Унгария.
Едночасовата програма на четиримата музиканти - Анджела Родел (вокал, тамбура), Иван Христов (кавал, вокал), Петър Чухов (китара) и Емануил А. Видински (перкусии) завърши с дълги овации, “Браво!” и извикване на бис. В залата по време на концерта млади хора танцуваха, възрастните коментираха одобрително изпълнението на музикантите.
Преди това, в предиобеда на 3 март “Гологан” бяха поканени да участват в двучасово предаване на най-гледаната частна унгарска телевизия – RTL, като изпълниха в студиото четири композиции от концертната си програма, една от тях повторена по желание на зрителите на телевизията.
Беше направен запис на концерта и интервю с музикантите за предаването “Рондо” на Унгарската национална телевизия, което ще бъде излъчено на 23 март.
На 4 март “Гологан” ще разгледат Будапеща, а в неделя (5 март) заминават за Братислава.
 

Светла Кьосева, Пенка ВатоваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *