Група “Горещ пясък” измести “Фамилия Тоника” за Коледа

|
Композиторът Стефан Диомов призна, че най-после е направил оркестърът на мечтите си. Старият-нов “Горещ пясък”, акомпанирал досега на концертите на “Фамилия Тоника” и Тони Димитрова, е с нова визия. В състава са привлечени трима нови музиканти и една певица. Това е победителката от миналогодишния песенен конкурс “Бургас и морето” Стефка Емилова.
Най-съществената промяна, според Диомов обаче е войната, която групата е обявила на плейбека. Съставът се изявява само на живо. Оркестърът е имал първите си изяви това лято на популярното бургаско място “Охлюва” и на Празниците на изкуствата “Аполония” в Созопол. Сега се подготвя за традиционния Коледен концерт, който тази година ще се проведе в Атриума на Бургаския свободен университет и ще бъде записан и излъчен за празниците по национална телевизия. Заедно със солистите Стефка Емилова, Пламен Ставрев и Ясен Димитров участие в концерта ще вземат хор “Родна песен” и детски хор “Милка Стоева”.
Беше традиция всяка година в голяма столична зала “Фамилия Тоника” да прави Коледен концерт самостоятелно или с приятели-певци. Тази година обаче певците имат забрана да изпълняват песните без изричното съгласие на Стефан Диомов – създател на групата и автор на повечето творби. Скандалът възникна това лято, когато част от музикантите направи инкогнито от ръководителя си национално турне под името “Тоника”, участвайки в рекламната кампания на частна застрахователна компания.
Стефан Диомов се похвали и с втори детски албум песни “Песни за малки и големи”. Към песните са приложени синбеци и чрез Министерство на културата албумът е разпространен в цялата страна. Той е предназначен за начинаещи певци и за техните вокални педагози и родители.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *