Група Q-Check празнува петгодишнината си с концерт, подкрепен от Сърмата Хари

|
Q-Check ще отпразнуват 5 години на родната сцена със специален концерт в мазето на президента, или по-точно - в новия клуб Basement (екс. Кокарача) на ул Леге 10. Веселбата ще се състои на 2 март, петък, а настроението ще повдигне Сърмата Хари, който ще изнесе кратък поздравителен музикален рецитал.

Специално за концерта на сцената ще се завърне старият китарист на бандата Милко, а дебюта си с тях на сцена ще направи и чисто нов техен член, който за момента се пази в пълна тайна.

Сетлистът ще включва както хитовете, така и позабравени песни на групата от първите им два албума. Началото е 22.00 часа, а символичният вход от 3 лева е нееднозначна покана към всички фенове и приятели на Q-Check да се присъединят към забавата.

***
Група Q_Check е създадена през 2007 година, а стилът им е микс от реге, пънк, ска метъл както и т.нар. фолк гавъри. Q-Check имат два издадени албума и 3 официални видеоклипа. Характерен за групата е ироничният привкус на текстовете им, осмиващи родната реалност, както и веселяшкото настроение, което носи музиката им.

Последното видео на бандата е към "Мор-ска" - песен с позитивно и лятно ска-реге звучене, в която на преден план излиза меденият глас на единствената дама в групата – Роза. В Q-Check тя пее с: Лъчезар Босаков- вокал и китара, Орлин Бръняков - вокали и бас, Милко Александров - китара, Георги Михайлов - гайда и вокали и Марин Лашев - барабани.

Последната песен на бандата пък беше предапокалиптично бясното рокабили "Жас номер 6", в което гост музикант е Сърмата Хари (бивш вокал на група Шкода и настоящ на Surmata Harry`s Coptor Mix). Парчето вече има няколко хиляди тегления от официалния сайт http://www.jass6.hit.bg/, а гледанията му в YouTube до момента са над 6000. И докато групата се готви да заснеме клипа към него, колаборацията между тях и Сърмата Хари е все по-креативна и вече е факт втора обща песен със заглавие "Mangastar".

През 2012 се очакват освен още хитове и поредица концерти, както и да излезе и третият студиен албум на групата.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *