Група StringS канят почитателите си на клубна вечер в “Бекстейдж”

|
На 7 декември 2006 г. група StringS (Стрингс) - Венета Георгиева (цигулка), Нора Калчева (виолончело), Дора Първанова (виола) и Радина Радева (цигулка) – ще представят на почитатели и журналисти клубната си програма в столичния "Бекстейдж" от 22:00 ч.
StringS ще изпълнят авторски композиции, както и няколко любими рок кавъри. Както винаги ги съпътстват Огнян Кьосовски (барабани), Кирил Янев (китара), Владимир Левиев (баскитара) и Дони Генов (синтезатори). Група StringS е ориентира към мелъди рок звученето и неслучайно повечето ангажименти на момичетата през изминалото лято бяха свързани с участието на рок сцените на страната – концерт с Апокалиптика в Каварна на1 юни, фестивала в Нови Искър, концерта с БТР в Лом, "Топ Фест" в Румъния.
“След концертите ни обикновено хората ни питат, къде могат да ни чуят и видят, а повечето ни ангажименти включват частни партита или големи концерти, затова решихме да подготвим собствена клубна програма и всеки месец нашите почитатели да могат да ни чуят в някой столичен клуб", мотивират решението си група StringS.
На 29 ноември StringS откриха изложбата в хотел "Кемпниски хотел Зографски" – Lux Only, а в момента групата подготвя участието си в ежегодния конкурс "Евровизия".
Група StrringS е създадена през 2001 г.по подобие на английския "Бонд"- да изпълнява атрактивно, с възможностите на класическите инструменти, популярна музика и авторски композиции. По-късно Венета Георгиева (цигулка), Нора Калчева (виолончело), Дора Първанова (виола) и Радина Радева (цигулка) – възпитанички на Национална музикална академия "Панчо Владигеров", решават да избягат от клишето «Бонд» и да създадат свой собствен стил, съчетавайки в изпълненията си електроника, рок и етно, като в някои композиции се обръщат и към българския фолклор. В началото на месец март 2003г. StrringS изнасят концерт в Немското посолство в България и записват изпълненията си за презентационен диск на немска фирма в България, изготвен от рекламна агенция "Деа". Това са и първите записи на групата в "Graffitti Studio", гр. София. През 2003г. директорът на Младежкия оркестър на Класик ФМ радио Васил Димитров кани квартетът да свири в интригуващия проект "Класика в Рока" с популярни рок композиции, изсвирени от StrringS и симфоничен оркестър. Концертът е посветен на Деня на влюбените – 14 февруари и е първата голяма медийна изява на групата, заснета и излъчвана по национална телевизия.
Оттук нататък музикалната кариера на StrringS се развива стремително напред-следват: първи сингъл и видеоклип с тяхната авторска композиция "О.К."; участия в различни проекти и престижни събития - съвместното им участие със световно известните челисти от Апокалиптика. Скоро StrringS се изявиха на една сцена с българските рок музиканти на фестивала Рок в Рила, на 25 август и заедно с БТР в Лом – 16 септември.
Следващата амбициозна задача на StrringS е подготвянето и реализирането на първият им самостоятелен албум.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *