Дарвинистите имат монопол в образованието

|

Това заяви в Казанлък световноизвестният американски учен и противник на теорията за еволюцията Майкъл Кремо


 
Наскоро световноизвестният американски учен Майкъл Кремо - изследовател и автор на научни книги, продадени в 300 000-ен тираж - посети България. Писателят долетя от Лос Анджелис, за да раздаде автографи върху своите книги “Тайната история на човешката цивилизация” (която е съкратено издание на “Забранената археология”) и “Човешката деволюция”. Той е историк на археологията; неговата работа е вдъхновена от свещените книги на човечеството, които твърдят, че Вселената и човекът са създадени от Бог. Майкъл Кремо е изнасял лекции и пред свои колеги от БАН.
 
“Много учени в днешно време вярват в Дарвиновата теория на еволюцията, която твърди, че хората са се появили на Земята преди около стотина хиляди години, произлизайки от по-примитивни наши предци. – казва Майкъл Кремо. - Но когато направих едно 8-годишно проучване на цялата история на археологията, аз забелязах нещо различно. Че археолозите са направили открития, доказващи, че човешки същества е имало на Земята много по-рано – открити са човешки кости, човешки стъпки и човешки артефакти, които са с датировка отпреди стотици милиони години. Така че тези доказателства опровергават Дарвиновата теория на еволюцията.
Но това не е широко известно, поради процеса на филтрация на научната информация. Доказателства, които вървят заедно с теорията на еволюцията, са добре известни, тъй като учениците и студентите учат за нея. А учените постоянно говорят за Дарвиновата теория по телевизията. Ако отидат в музеите, младите хора ще видят тези открития. Но за доказателствата, които опровергават Дарвин, обществото не е чувало. Затова аз нарекох моята книга “Тайната история на човешката цивилизация”.
Дойдох в България, за да говоря за книгата си; успях да я представя през Българската академия на науките и Департамента по антропология. В много университети съм говорил по този въпрос, но исках да се срещна с читателите ми от широката публика.
Да, аз приемам теорията на креационизма, която твърди, че светът е създаден от Бог. Всъщност аз и моите съмишленици се опитваме по научен път да докажем, че Бог е създал света и човека. Може да се каже, че аз съм в конфликт с научната общност, тъй като по-голямата част от учените в света приемат за вярна теорията на Дарвин. Но някои не я приемат – и това също е факт. В света тече дебат относно тази теория. Затова аз мисля, че това различно мнение трябва да бъде включено в учебниците по биология. Нека в 95 % от учебния материал да се говори за Дарвин, но нека останалите 5 % да бъдат дадени на опозицията на еволюционистката теория… За жалост, днес ситуацията е такава – дарвинистите имат монопол в образователната система. Съвременният парламентаризъм предоставя възможност и на най-малката група в дадено общество да защити своите права и виждания в Народното събрание. Аз искам това да се случи и в областта на образованието.
Недопустимо е мнението на дадена група учени да бъде заглушавано само затова, че те са малцинство в дадения момент.
Да, наскоро и Съветът на Европа прие една препоръчителна резолюция, която съветва правителствата на страните-членки, че не бива да се изучава в училищата теорията на креационизма. Мисля, че това не е правилно в едно демократично общество. Науката няма защо да се оплаква, че Римокатолическата църква е потискала изявленията на Галилей. Защото в този момент ролите са разменени. Ако дарвиновите учени се замислят внимателно, ще видят, че не е правилно да използват властта си по този начин. Освен това, самият Дарвин никога не е отричал съществуването и творческата роля на Бога. Докато дарвинистите стигат по-далеч и от своя учител...”
 

Записа Петър МарчевКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *