Да живееш с гласовете на другите

|
С гостуване на старозагорския театър в София с постановката "Гласовете на другите" беше отбелязан рождения ден на драматурга Пламен Дойнов на 10 април.
"Светът е невъзможен без посредници, но до най-важното в живота си всеки достига сам. Тази пиеса разказва за провала на един проект да създадеш собствения си живот чрез употребата на съдбите на други хора. Защото ако нямаш собствен глас, реката от чужди гласове те завлича там, където абсолютната самота няма име, но е всичко" - така описва идеята за пиесата си Пламен Дойнов. Майка (Татяна Лолова) и безработната й дъщеря (Елена Азалова) създават фирма за предаване на чужди съобщения по телефона. Обаждат се секретарки, убийци, проститутки, търговци, студенти и дядовци. Намесва се предприемчивия Ангел (Ивалин Димитров), който започва да продава записаните гласове на радиото. След което бизнесът запада...
Режисурата на спектакъла е на Пламен Марков, който умело е съчетал запис и игра на живо. Обаждащите се по телефона участници са прожектирани на екрани под и над стаята в която се развива действието. Сценографията и костюмите са на Мира Каланова, видеооператор е Владимир Михайлова, а звукът осигурява Асен Аврамов.
Постановката тръгва повече като комедия, но постепенно става все по-тъжна и навеждаща на размисли за смисъла на съществуването, за отношенията ни с хората около нас, за Другите и техните гласове. В старозагорския театър "Гео Милев" се играе от началото на сезона, а в София ще гостува отново през м. май. Не я пропускайте!


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *