Да раздадем доброто на другите…

|
На 8 юли в Дома на книгите и здравето "Кибеа" беше представена новата книга на Ангел Ангелов "КПД - тайната книга на новите богомили".
Професор по симфонична оркестрация в Академията по музикално и танцово изкуство в Пловдив, с два защитени доктората, Ангел Ангелов, по-известен в мрежата като АНГ, препълни малката зала с приятели и почитатели. За книгата вдъхновено разказа издателят и собственик на "Кибеа" Димитър Златарев. Събрала множество послания към търсещите хора, които се вълнуват от тайнството на живота, тази книга е своеобразна компилация и интерпретация на философията и поезията на Петър Марков, наричан още КПД. Авторът проф. Ангелов поставя идеите на своя учител в интригуващ контекст - изкачването на планината Пирин, като символ за изкачване към себе си, за достигане до своя духовен връх. Модернистично написана, съдържаща "множество водоскоци и водопади", книгата е определена като една малка библия, чието основно послание е да се свържем с най-доброто в себе си, за да го раздадем на другите около нас. За книгата говориха още самият учител и основател на "Марков колеж" Петър Марков и Кубрат Томов. Получи се интересен диалог между автора и присъстващите в залата, след което проф. Ангелов беше плътно обграден от почитатели за автографи върху книгата.
Непредставена по технически причини остана първата стихосбирка на Ангел Ангелов "Обичам твоето тяло - цялото", но той обеща в най-скоро време и тя да достигне до читателите си. Дотогава можете да прочете някои от стиховете му в "ХуЛите".


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *