Да съчетаеш цветовете е процес, превърнал се в изкуство

|

Интеврвю с Десислава Тодорова, редактор на Полиграфия инфо


Организирате конкурс на тема "Цветовете”, разкажете ни повече за него.
Конкурсът е за поези и проза и се организира от българския онлайн каталог Полиграфия инфо. Наши партньори са най-голямата виртуална библиотека Словото и специализираното списание Print&Pack.
 
Защо точно "Цветовете”?
Едни от основните инструменти в полиграфията са цветът и хартията.
Специалистите в нашата област боравят с тях всеки ден. Те са основата на тяхната работа, усилията им винаги са насочени към достигането на съвършенство при изобразяването на цвета върху хартията. Да съчетаеш двете е дълъг процес, превърнал се в изкуство. Сега бихме искали да разберем, дали полиграфистите могат да пишат за цветовете и да ги изобразят чрез поезия и проза.
 
Само за полиграфисти ли е конкурса?
Не, всеки желаещ може да се включи. Няма ограничения за професия, възраст, пол... Всички желаещи, които могат да опишат цветовете с думи могат да участват. До момента сме получили над 100 произведения от хора с различни професии, от различни градове в България, имаме дори българи, които живеят в чужбина. До края на конкурса очаквам поне още толкова произведения. Интересно е, че засега преобладава поезията, ще се радваме да получим и повече проза. Всяко произведение може да бъде прочетено на сайта на конкурса.
 
Какви са условията и сроковете?
Всеки желаещ може да да изпраща до три произведения – поезия или проза. Материали се приемат до 30 април. Номинираните ще бъдат обявени на 15 май и ще бъдат поканени на специалната церемония на 19 май, на която ще бъдат обявени победителите. Скоро в сайта на конкурса "Цветовете” ще бъде обявено мястото.
 
Кой ще оценява произведенията на участниците?
Творбите ще се оценяват от тричленно жури. Светла Стайкова, председател на Сдружение Словото, инж. Росица Сарджева, която е редактор на списание Print&Pack, както и аз като главен редактор на Полиграфия инфо. Пожелавам на всички участници успех и обещавам на всечки безпристрастни оценки.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *