Двери на Православието с официална премиера

|
На 3 август в Пресцентъра на БТА се състоя пресконференция на Фондация "Православие България" за първият български православен интернет портал Двери на Православието.
Редакторите му - Златина Иванова, Полина Кръстева и Цветомира Антонова представиха сайта, показаха структурата му и сподели плановете си за бъдещото му развитие.
Двери на Православието (с адрес www.dveribg.net) е независим православен портал. Създава се от екип, който обединява в себе си хора от различни професии и възрасти. Всички сътрудници работят изцяло на доброволни начала. Сайтът е разположен на собствен сървър и на него се предвижда да бъдат разположени безплатно и страници на различни православни епархии.
Порталът Двери на Православието е независим, но е създаден с благословението на Св. Синод на Българската православна църква като информационно пространство по въпросите на Църквата, Православието и християнския начин на живот.
В новинарската му част се публикуват новини както от България, така и световни, обявяват се предстоящи събития, предстои публикуването на кратки жития на светци. Има и богословски текстове, официални изявления на Св. Синод, както и каталог на православните сайтове, форуми, справочна информация, календар на църковните празници и събития, фотоалбуми, галерии с икони, пълния текст на Синодалната Библия с възможност за търсене в нея.
Официалният старт на сайта е бил на 24 май, но едва сега, с подкрепата на Българската телеграфна агенция той бе представен и пред журналистите.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *