Две красиви актриси на гости

|
На 30 март в Младежкия театър се състоя столичната премиера на постановката на Кева Апостолова "Безсмъртно танго". Спектакълът е на Плевенския театър "Иван Радоев", режисьор е Бойко Илиев, а световната му премиера беше на 9 март в Плевен.
Сценографията и костюмите са на Зоя Минева, хореографията - Валя Бенковска, а в ролите са красивите Красимира Кузманова (Ана) и Стефка Янорова (Мери).
Спектакълът представлява диалог между две жени, но се чувства и косвеното и незримо присъствие на мъж. Виждаме женската самота, копнежа, демонстрирана ни е едновременно и силата, и женската слабост. Виждаме, че колкото и да е силна и успяваща една жена, тя търси мъжа до себе си. Чувствителността на героините, богатството на характерите, лекотата на диалога, добре подбраната музика на Пиацола и много добрата хореография създават едно пролетно настроение, въздействат и провокират чувствата. И живеещите в София можем само да завиждаме на плевенчани за възможността пак да гледат постановката.
Пиесата е номинирана в конкурса "Нова българска драма", Шумен 2004. Директорът на плевенския театър Илко Иларионов я харесва, но явно не само той, тъй като скоро предстои поставянето й и в Монтана.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *