Две седмици ни делят от латино хип-хоп нашествието

|
Две от най-емблематичните и класически имена на световната хип-хоп култура от края на 90-те – Фънкдуубийст (Funkdoobiest) и Дилинкуент Хебитс (Delinquent Habits), идват със съвместен концерт в София.
Организаторите от "Re-Act" разпространиха следното съобщение:
След като през миналата 2008 година в България гостуваха Дилинкуент Хебитс и то цели два пъти в рамките на по-малко от 6 месеца, с два супер-успешни и напълно разпродадени концерта – а малко по-късно видяхме и други легенди на латино хип-хопа Фънкдуубийст, чието гостуване отново се радва на небивал интерес и тотално разпродаден концерт – сега двете групи се завръщат в София и то заедно за един съвместен мега хип хоп удар!

Фънкдуубийст и Дилинкуент Хебитс са сред най-ярките представители на т. нар. чикано или латино хип хоп, продуцирани от небезизвестните DJ Mugs и Sean Dog (Cypress Hill), произлезли от oще по-известната група от изпълнители на най-големите в жанра Soul Assassins crew – сред които Cypress Hill, Psycho Realm и House Of Pain. Тази есен излизат дългоочакваните нови албуми и на двете групи, които съответно планират отделни европейски турнета – една единствена дата от тези две турнета се дублира и това е 16-ти Октомври в София, където българската публика ще стане свидетел на нещо което не се е случвало от години, уникално по рода си събитие – сблъсъка на двата титана на латино хип хопа!

Предварителна цена на билетите – 35 лв. Първите 100 билета са на специална цена от 30 лв.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *