Двойна премиера на книги на “Словото”

|
На 16 ноември в читалище “Николай Хайтов” в София, в рамките на литературен салон “Дамян Дамянов” бяха представени новите стихосбирки на Светослав Георгиев “Поне веднъж” и на Славимир Генчев “Цветоглед”.
И двете стихосбирки са издание на Сдружение “Словото”.
Водещ на премиерата беше Димитър Христов, който е и редактор на “Цветоглед”. “Талантлив поет и изпълнител на песни, които се запомнят” каза за Слави Генчев Димитър Христов и допълни за стихосбирката му: “Новата книга ме изненадва с това негово неукротимо полемично усещане за живота, който живеем. Тази полемика със себе си, с другите, с времето, с глобалния свят, със селото, с Копривщица, с Харманли... е една огромна биография и една огромна география, поетическа, която е поднесена без патетични фрази...”.
Славимир Генчев каза няколко думи за книгата на Светослав Георгиев, на която пък той е редактор. “Поне веднъж” включва част от произведенията от първата стихосбирка на Слави Георгиев “Сезон за раздели”, чийто тираж е изчерпан. Вместо допечатване беше направена нова книга – най-доброто от първата, допълнено с нови неща.
И двамата автори, заедно и поотделно, подпомагани от Радуил Генчев, изпяха няколко свои песни. Георги Драмбозов прочете свое стихотворение, посветено на Слави Генчев. Свои стихове прочете и Яна Кременска, а Слави Георгиев изпя една песен по неин текст. Михаил Белчев, автор на предговора на “Поне веднъж”, също изпя няколко свои песни. Премиерата завърши с раздаване на автографи, а купонът продължи в кръчмата на бардовете “Жолио”.
“Поне веднъж” и “Цветоглед” можете да закупите от книжарница “Български книжици”.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *