Дейвид Санборн ще гостува в София през есента

|
Вторият хедлайнер, потвърдил участието си на ХIII-тото издание на Sofia Music Jam, е виртуозният алт саксофонист Дейвид Санборн. Концертът му ще е на 25 октомври (събота), от 20:00 ч. в Зала 1 на НДК, а билетите вече са в продажба на цени от 30 до 60 лв.
 
Известен и боготворен в цял свят като един от най-великите саксофонисти на всички времена, Дейвид Санборн е артист, чиято музика вдъхновява безброй изпълнители и съчетава в уникална сплав рок-енд-рол, ар-енд-би, поп и джаз. Надарен с изключителен талант, Санборн представя модерният звук на саксофона в съвсем ново измерение и сериозно повлиява творчеството на цяло поколение музиканти.
 
През 1975 г. Дейвид издава първия си солов албум „Taking Off”, който регистрира забележителни продажби и е приет супер позитивно от публиката. Паралелно с работата си с други изпълнители, Санборн усилено развива своя изключителен талант в кариерата си на соло артист. Популярността му добива сериозни размери след издаването на двата хитови албума „Hideaway” (1980) и награденият с Грами „Voyeur” (1981).
 
Две години по-късно Дейвид Санборн открива артистичното си амплоа в друго изкуство – киното. Изиграва първата си роля в италианския филм "Stelle Sulla Citta", за който написва и музиката. През 1983 г. издава забележителния албум „Backstreet”, който се превръща в абсолютен хит и прокарва нови тенденции в света на съвременния джаз.
 
След броени дни предстои да излезе и най-новият албум на виртуозния саксофонист. „Here and Gone” ще бъде издаден у нас на 1 септември 2008 от Вирджиния Рекърдс/ Decca. Албумът представя своеобразно пътешествие в живота на Санборн, от блус клубовете на Сейнт Луис до голямата сцена. Музикантът умело съчетава поп и джаз в своята музика и за пореден път доказва безспорния си талант и безпогрешен музикантски усет. В албума участват едни от най-добрите световни музиканти – Стийв Гад (барабани), Крисчън Макбрайд (бас), Ръсел Малоун (китара) и Гил Голдстийн (кийборд). Като гост музиканти за отдените композиции се включват легенди като Ерик Клептън, тромпетистът Уолъс Рони, талантливата млада певица Джос Стоун, китаристът Антъни Уилсън и други.
 
 

По материали на София Мюзик Ентърпрайсис
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *