“Депеш Мод” избраха група F.O.X за подгряващи на концертите си в Европа

|
Триото от Есекс F.O.X официално е избрано за подгряващата група на "Депеш Мод" в европейските държави, включени в тазгодишното им турне, промотиращо новия им албум „Delta Machine”. Певицата Митци разказва как се стигна до това.„Изпратих на Дейв няколко демо записа, когато работехме по дебютния си албум. Не мислех, че ще има обратна връзка, но той ми отговори и каза, че много ги е харесал. Поддържахме връзка, покани ни на концерта им на фестивала SXSW в Остин. Там се видяхме за първи път. Преди това Дейв ми сподели, че ни е включил в списъка с евентуалните подгряващи групи по време на европейското турне. Финалното решение щеше да се вземе по-късно заедно с останалите от групата. В крайна сметка всички от "Депеш Мод" гласували за нас и ще се появим на първите пет концерта от европейското им турне.

За нас е голяма чест, че сме поканени от тази толкова влиятелна група и все още не можем да повярваме. Изпитвам голям респект към "Депеш Мод" за това, че ни дадоха тази възможност, и благодарност, че вярват в това, което правим. Хубаво е да виждаш, че група от техния ранг сама избира подгряващите изпълнители, базирайки се на собствените си вкусове за музика, а не на това какво е модерно да се слуша сега, не защото са притиснати от някой лейбъл и не защото това ще ги облагодетелства финансово. 

Новият им албум „Delta Machine“ е номер едно по целия свят в момента, а Дейв е един от най-земните и готини хора, които съм срещала. Наистина нямам търпение и ние да излезем на тези огромни стадиони, да свирим пред 40 000 души всяка вечер. Това ще бъде ново преживяване за нас, но сме готови да дадем всичко от себе си!”

Само преди няколко месеца F.O.X се подготвяха да издадат своя първи албум в екип от четирима музиканти от Есекс под името Angry Versus The Bear. Тогава барабанистът им напуска групата поради лични причини – така се ражда F.O.X – с останалите си трима членове. Следва бърза реорганизация и след четири години работа по дебютния албум „Chimera“, той  излиза на музикалния пазар в края на януари тази година. На Митци Фокс са поверени вокалите в песните на бандата, записани в електро-пънк-поп стил. Патрик Монахам и Дарън Баркър свирят на китара и клавишни. Наскоро групата се завърна от успешното си турне в Америка, където подгрява The Deer Tracks. Тримата музиканти ще се появят на сцената на 5 от първоначалните 6 концерта от турнето:

4 май – Ница, Франция

10 май – Атина, Гърция

12 май – София, България

15 май – Букурещ, Румъния

17 май – Истанбул, Турция 

Концертът на "Депеш Мод" в София, част от тяхното европейско турне, е на 12 май на стадион „Локомотив“. Билетите за него на цени от 50 до 130 лв. все още могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg

По материали на "София Мюзик Ентърпрайсис" Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *