Детектив Джак Моргън става заподозрян №1

|
Корица на книгатаНовият роман на Джеймс Патерсън „Заподозрян №1“ (изд. "Ентусиаст") отново е посветен на най-могъщата детективска агенция в света „Private“. След успеха на първите две книги от поредицата – „Детективска агенция Private,  в която детектив Джак Моргън е по следите на жесток сериен убиец, и „Кървави игри“, посветена на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година, почитателите на криминални четива ги очаква истински заплетен сюжет. Джеймс Патерсън променя книжната индустрия и става най-продаваният автор в световен мащаб. Надминава по продажби култови имена като Стивън Кинг, Джоан Роулинг, Дан Браун и Джон Гришам. Книгите му са издадени по целия свят в повече от 260 милиона екземпляра. Той е първият автор, чиито книги стават № 1 едновременно в класациите за книги за възрастни и за деца. Има деветнайсет последователни първи места в класацията за бестселъри на „Ню Йорк таймс“. Според класацията на сп. „Форбс“ за 2012 година Джеймс Патерсън е и най-високоплатеният автор в света. 

Бившият морски пехотинец Джак Морган е добре познат на почитателите на поредицата „Private“. Джак е начело на детективска агенция „Private“, която просперира бързо и се занимава с тежки и почти неразрешими случаи. Агентите му са най-обиграните, най-бързите и разполагат с най-новото технологично оборудване, за да решават заплетените си случаи, в които винаги са замесени влиятелни и известни личности.  Написана в съавторство с Максин Паетро, „Заподозрян №1“ грабва читателя още в първите страници, когато Джак Морган е обвинен в убийството на бившата си приятелка. Трупът ѝ е намерен в неговата спалня, а всички улики сочат, че той е извършителят. Заплашва го доживотна присъда. 

Същевременно Джак е единственият, който може да помогне на мафията да си върне откраднатите наркотици за 30 милиона долара. И пак само той може да разбере кой избива гостите, които отсядат в известна хотелска верига. Няма как блестящата агенция „Private“ да оцелее в настъпилите трудни времена за нея, когато се чувства „обезглавена“, останала без уникалния детективски нюх на шефа си. Напрегнатото действие и добрият диалог са съчетани с лаконични портретни характеристики и заразителни ирония и хумор. Тази история разкрива и смайващи описания на най-лошите човешки черти. Заплетеният сюжет и невероятните обрати на действието превръщат „Заподозрян №1“ в една от най-блестящите и завладяващи истории на майстора на трилъра, която обещава да се нареди сред най-четените през този сезон. А Лари Кинг е прав: „Патерсън никога няма да ви разочарова!“ 

За Джеймс Патерсън 

Джеймс Патерсън е световноизвестен американски писател. Амбицията му е да бъде „крал на бързо четящите се романи”. Самостоятелно или в съавторство, от 1976 година досега Патерсън е написал 97 романа и има 19 последоветлни първи места в класацията за бестселъри на „Ню Йорк таймс“.

Джеймс Патерсън продава повече книги от автори като Стивън Кинг, Джон Гришам и Дан Браун, а в цял свят е продал повече от 260 милиона копия. Носител е на много литературни награди и единственият автор, който е оглавявал едновременно литературни класации за възрастни и за деца.

Той е авторът на романите за Алекс Крос, най-популярната детективска поредица за последните двайсет и пет години, както и на филмираните с голям успех „Целуни момичетата“ и „Когато дойде паякът“. През 2007 г. получава международната награда за най-добър трилър Thrillermaster – за големия си принос в този жанр.

Джеймс Патерсън е създател на наградата „James Patterson Pageturner Awards“. Тя отличава хора, които работят ефективно за каузата на книгите и четенето. Уебсайтът му ReadKiddoRead.com помага на възрастните да открият онези книги, които децата им със сигурност ще обикнат и ще искат да прочетат. Редовно дарява книги на различни организации. 

Максин Паетро е автор на три романа и съавтор на Джеймс Патерсън в осем книги.

Заподозрян №1 

Джеймс Патерсън и Максин Паетро 

Поредица Private 

Дата на излизане: 14 октомври 2013 г.

ISBN: 978-619-164-075-1

Обем: 352 с.

Корица: мека

Формат: 14 х 21 см

Цена: 15 лв.

По материали на издателство "Ентусиаст" Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *