Детски матинета “Джаз за смели птици”: Джазът не е трудна музика

|
Джазът не е трудна музика. Той е весел, смешен, забавен и лесен. И толкова се хареса на деца и възрастни миналата седмица, че децата поискаха пак, а възрастните това и чакаха.

Детски джаз матинета “Джаз за смели птици” ще има в съботите до края на ноември в клуб “Чайната” (ул. “Бенковски” 11) от 11 часа. Джазводач отново
е Венци Благоев, ще му помагат и други лични свирци, но най-важните птици в ятото, естествено, са самите деца.
Елате с вашите хлапета да посвирим и попеем заедно, дайте им шанс да чуят и участват в правенето на жива музика, призовават организаторите.

А ако си мислите, че трудно се лети, просто хванете ръката на детето си. То ще ви покаже как – защото джазът не е трудна музика :)
Първото издание на “Джаз за смели птици” през май бе замислено като експеримент, но още тогава малките слушатели проявиха жив интерес, свириха и пяха заедно с музикантите.

"Убедени сме, че джазът не е “трудна” музика, достатъчно е само да бъде поднесен на хлапетата разбираемо и с любов – обясняват джазмените и приканват децата да носят музикални инструменти, свирки, дрънкалки, барабанчета, перкусии. – Защото джазът е зарàзен. Като варосването на огради."
 
Детски джаз матинета
20 и 27 ноември 2010 г.
11.00 часа
клуб “Чайната”
ул. “Бенковски” 11
София
 
Специални благодарности на "Чайната" - единственото място с джаз без тютюнев дим.
 

Фани ФилиповаКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *