Джаз емоции по Джаз ФМ радио

|
От днес Джаз ФМ радио ще поведе слушателите си по най-престижните сцени по света, за да им представи изпълнения на живо на титаните на джаз, соул, блус, фънк и етно музиката в новото предаване „Джаз емоции”. Първото издание ще представи уникален запис от концертите на фестивала в Нюпорт през 1957 г. на три големи дами на джаза – Ела Фицджералд, Били Холидей и Кармен Макрей.
Следващата седмица ще звучи феноменалният концерт на Лутър Вандрос от престижната зала „Рейдио сити мюзик хол” в Ню Йорк през 2003 г.
В предаването ще се излъчват не само забележителни записи от миналото, но и съвсем нови концертни проекти, които ще останат в музикалната история. Скоро слушателите ще чуят канадската суперзвезда Майкъл Бублей от „Медисън скуеър гардън” и концертния албум на Лани Хол и Хърб Алпърт, записан по време на тяхното турне в Съединените щати.


Българската музика ще бъде важен акцент в съдържанието на „Джаз емоции”, продължавайки традицията на Джаз ФМ радио да подкрепя и насърчава родното изкуство. В ефира слушателите ще чуят записи на концерти от „Sofia Live Club”, известен с уникалното озвучаване по най-високите световни стандарти за музика на живо, както и от други музикални сцени, където българските творци се срещат със своята вярна и обожаваща ги публика.


Новото предаване на Джаз ФМ радио „Джаз емоции” ще се излъчва във вторник от 21ч. и в събота от 19 ч.
 

По материали на Джаз ФМКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *