Джаз звездите на България пеят за осмия рожден ден на Джаз ФМ радио

|
Най-великите български джаз вокалисти и най-темпераментният джаз оркестър – „Бразз асоциация”, воден от Ангел Заберски, ще открият есенното издание на фестивала „София джаз пик 2009”, организиран от „Cantus Firmus” и Джаз ФМ радио. Концертът е посветен на осмия рожден ден на единственото в България радио за джаз, соул, фънк и чилаут.
На 18 септември 2009 г., от 19.30 часа, в зала 1 на НДК ще празнуваме с песните на Камелия Тодорова, Васил Петров, Мария Илиева, Хилда Казасян, Петър Салчев и Орлин Павлов.

Освен че са любимци на българската публика, младите и енергични музиканти от „Бразз асоциация” спечелиха важно признание и зад граница. Те приеха комплиментите на германската диджей джаз формация DePhazz, с които препълниха зала 1 на НДК на концерта в пролетното издание на фестивала „София джаз пик”.

Джаз и соул примата Камелия Тодорова е сред най-блестящите български вокалисти и продължава да радва слушателите с нови песни и с джаз версии на шлагерните си хитове от 80-те години.

Васил Петров, българският Франк Синатра, е чаровният изпълнител на джаз стандарти, на които добавя блясък с топлия си, плътен глас.

Мария Илиева е повече позната от клубната сцена, но джазът е нейна любов.

Хилда Казасян е пяла и записвала с почти всички български джаз формации, за да издаде през миналата година гениален албум с версии на популярни песни от българските филми.

Солистът на Пловдивския биг бенд Петър Салчев се радва на славата на един от най-забележителните импровизатори в българската джаз музика.

Талантливият Орлин Павлов, който вече покори върховете в поп музиката и се представи като най-добрия танцьор на България в телевизионното предаване „Dancing Stars”, ще има своето първо джаз участие в София.

Билетите за концерта на джаз звездите на България на цени от 20, 30 и 40 лв. вече са в продажба на касата на НДК, tickets-bg.com и eventim.bg, а от 1 септември ще могат да бъдат закупени и на касата на „Cantus Firmus” в зала „България”.
 

По материали на Джаз ФМКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *