Джаз ФМ пусна в продажба билетите за пролетния София Джаз Пик

|
След гиговете в Япония и Корея носителят на Грами за 2001 в категорията "съвременен джаз - най-добър албум", Маркъс Милър, пристига в София за мегаконцерт в зала 1 на НДК. София Джаз Пик 2007 ще предложи на публиката три великолепни концерта от пролетната програма на фестивала, организиран от Джаз ФМ радио.
Началото на Фестивала ще сложат неподражаемите Мецофорте. На 18 април зала 1 на НДК ще бъде разтърсена от чист исландски фънк. Тази година групата празнува 30 години заедно на сцената. Материали от концерта в НДК ще бъдат включени в предстоящото DVD на групата. Джаз фънкарите от Мецофорте отново ни канят на пролетно градинско парти с много енергия.
До 15 март всички билети за концерта са на цена от 20 лева.
 
На 21 април, в зала 1 на НДК ще забива немското клубно явление DePhazz. Джаз, латино, диско, соул, госпъл, кубински ритми, реге, трип хоп, дръм енд бейс – всичко това е DePhazz. Техните концерти се превръщат в истински спектакли, включващи хореография, осветление, специални ефекти и видео шоу. В София те ще изпълнят едни от най-големите си хитове и пиеси от горещия им нов албум “Days Of Twang", който официално ще бъде издаден на 23 март 2007 г.
До 15 март всички билети за шоуто могат да се закупят срещу 20 лева.
 
На 18 май феновете на джаза ще се срещнат със събитието Маркъс Милър. Светът го познава най-вече като уникален басист, но всъщност Маркъс е мултиинструменталист - освен на бас свири на кларинет, саксофон, клавишни, китара и барабани, а едновременно с това е талантлив композитор и продуцент. На 18 май зала 1 на НДК ще бъде "осветена" от суперзвездата Маркъс Милър.
До края на месец март всички билети за големия концерт струват по 30 лв.
 
Пролетният София Джаз Пик се провежда благодарение на Корпоративна Търговска Банка, Schweppes, "Булконс Първомай", Столична Община и Министерство на културата.
 
От 12 февруари 2007 г. Джаз ФМ радио е с нова програмна схема. Промяната е провокирана от желанието на екипа да предложи на верните си слушатели обновена версия на любимата радиостанция и естествено да привлече нови слушатели. Уникалният формат е запазен – музика за меломани и ценители.
Ефирът на Джаз ФМ радио вече е разделен на музикални линии, заложени в програмната схема. Новите предавания са посветени на различните течения в джаза. Всеки ден, например, ще звучи по един час латино джаз, R&B, Smooth, Chill Out. Вечерната схема също отдава значимото на различните стилове – това е запазената територия на качествения блус, рок-джаза, на кавърите на известни поп-парчета в джаз вариант и др.
Джинглите, които вече звучат в ефира на Джаз ФМ са авторски – на джаз музиканта и композитор Румен Тосков. Новите сигнали на радиото са записани с гласовете на Мирослава Кацарова и Васил Петров.
 

По материали на Джаз ФМ радиоКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *