Джаzz+ представя Алборан Трио на 20 март

|
Алборан Трио събират в себе си светлината на Средиземноморската музика и преди две години разкриха красотата й на българската публика в зала "България". Сега ще гостуват отново в София на 20 март от 20:30 ч. в "София Лайв Клуб", където ще представят премиерно новите си все още неиздадени композиции.
"След един наш концерт в Лондон някой ми каза, че съм бил новият Кийт Джарет, което е доста смущаващо, смее се Паоло Палиага, основната фигура в италианското пиано джаз трио "Алборан". Аз не съм никакъв Джарет и нямам за цел ревностно да му подражавам. Аз съм си аз и за да съм независим и да предпазя музиката си от натиска на пазара, работя като учител, за да се издържам." Да, Паоло Палиага, който е завършил политология и има докторска степен по социология, е много точен в изказването си - нему не е нужно да гони нечий стил, па бил той и на Кийт Джарет. Защото той и неговото трио "Алборан" имат свой.
"Алборан" се нарича входът към Средиземно море, водната връзка между Африка и Европа. Това място събира в себе с и различните традиции, обичаи и звуци, за да ги превърне в едно. Това е място, което винаги е привличало и ще привлича със богатството на музикалните си приказки. Алборан е името, което избират тримата италиански артисти - Паоло Палиага - пиано, Дино Контенти - контрабас и Джиджи Биолкати - ударни (заменен от Матиа Барбиери), за да обозначат средиземноморската посока на своите музикални търсения. Това са трима музиканти, които имат оригинален и непреднамерен подход към импровизираната музика. Те предлагат изцяло свои композиции, дело на пианиста Паоло Палиага и аранжирани с активното участие на останалите двама.
Музиката им е слънчева и приветлива и когато човек я слуша, в главата му изникват неусетно различни образи - на красиви портокалови горички, на ухайни зокуми и извити сокаци.С подчертан акцент върху акустичното звучене, музикантите работят върху красивите мелодични линии, взаимното проникване между стиловете и различните културни традиции.
Билети за Алборан Трио може да намерите в мрежата на
Тикет Плюс (www.ticketplus.bg) в интернет и на касата на София Лайв Клуб, в Дюкян Меломан и много други каси (адресите на сайта на Тикет Плюс).
Допълнителна информация, аудио, видео и фото материали може да намерите на специалния сайт за концерта: http://alboran.jazz-plus.com
Официален уебсайт: http://alborantrio.com


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *