Джон Андерсън през ноември в София

|
Вторият хедлайнер на фестивала "София Мюзик Джем 2007" ще бъде легендарният Джон Андерсън, вокал на група "Йес".
Той ще пристигне в България за концерт на 14 ноември в зала "Универсиада". Билетите на цени от 25 до 50 лв. ще се продават след 12 октомври.
На концерта си в София Джон Андерсън ще изпълни пред българската публика едни от най-популярните парчета на „Йес”, както и композиции от съвместното творчество на вокала с легендарния Вангелис.
Джон Андерсън е един от най-забележителните рок гласове в световната музика, познат най-вече като великия вокал на прогресив легендата „Йес”. Но паралелно с творчеството си във великата група, фронменът Джон Андерсън има редица солови проекти, както и съвместни изяви с големи музиканти като Майк Олдфийлд, Тенджърийн Дрийм, Кинг Кримсън, Дрийм Тиътър и много други. Наричан Наполеон от другите музиканти заради дребния си ръст и основната му роля в „Йес”, Джон Андерсън никога не спира да експериментира в музиката си. Зад изключително успешната му музикална кариера стоят виртуозни композиции с филмова музика, 10 албума съвместно с гениалния Вангелис и разбира се, участие като основен композитор във всички албуми на „Йес” (освен “Drama” от 1980г.).
 

По материали на София Мюзик ЕнтърпрайсисКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *