Джон Лорд идва в рамките на “Мюзик Джем” 2010

|
Бившият клавирист на Дийп Пърпъл - Джон Лорд, и неговият бенд, съвместно със симфоничен оркестър и група "Те", ще изнесе концерт в зала 1 на НДК на 30 октомври като хедлайнер на XV издание на фестивала "Мюзик Джем" 2010.

Билетите за концерта на цени от 30 до 80 лева могат да бъдат закупени от Билетен център, НДК, на касите на "Тикетпро" - България, и неговите партньори и онлайн на ticketpro.bg от 26 април, понеделник.

Наред с дългогодишната си кариера в Дийп Пърпъл, Джон Дъглас Лорд е познат и със своята самостоятелна работа и революционния си стил в съчетаването на рок и класическа музика. Освен в Пърпъл, той участва и във формации като Уайтснейк, Пейс, Аштън & Лорд, Артуудс, Флауър Пот Мен.

След като напуска Дийп Пърпъл, пианистът започва да се занимава основно с класическа музика и прави самостоятелни композиции, които представя с Лондонската филхармония. Макар че клавирният маестро е съавтор и композитор на най-добрите песни на Дийп Пърпъл, насочени главно към хард звученето, интересът му към класическата и камерна музика проличава още в зората на 70-те. Първото доказателство за това е композицията „Deep Purple Concerto For Group and Orchestra“, изпълнена по време на забележителен концерт на групата в "Ройъл Албърт Хол" през 1969 г. съвместно с Кралския филхармоничен оркестър.

През своята забележителна кариера Лорд издава над 50 албума, 20 от които са заедно с Дийп Пърпъл, 8 - с Уайтснейк, както и 10 солови диска. Той участва в редица странични проекти и записва с големи музиканти като Джордж Харисън, Дейвид Гилмор, Пол Уелър, Робърт Плант и много други.

Преди по-малко от месец виртуозният музикант зарадва многобройните си почитатели с нов албум. Проникновеното заглавие „To Notice Such Things” е създадено в памет на неговия близък приятел сър Джон Мортимър и включва 6 уникални по рода си сюити за пиано и оркестър. Виртуозът обикаля Европа, за да изпълни на живо новите пиеси. На 25 април Лорд ще изгрее на сцената като специален гост на "Шипли Артс Фестивал" в Хоршам, Англия. През май на живо ще го видят и чуят в Имст (Австрия), Трондхайм (Норвегия) и Киев (Украйна), а през юни - в Люксембург и Ливърпул.

След незабравимия концерт в Античния театър в Пловдив миналата година, второто гостуване на именития музикант у нас се очаква с много голям интерес.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *