Джордж Бенсън и Ал Жеро – свръх-джаз в лятна нощ!

|
След броени дни в София пристигат законодателите в историята на джаза - Джордж Бенсън и Ал Жеро. Те идват по покана на Кантус Фирмус и Джаз ФМ радио, а шоуто им е част от София Джаз Пик и ще започне в 19:30 часа, на 19 юли, в зала 1 на НДК.
България е единствената страна от Източна Европа, в която те ще представят великолепния си съвместен проект, непосредствено след Фестивала в Монтрьо. "Givin’ It Up", който тази година донесе на двете легенди поредните награди "Грами". "Givin’ It Up" дава среща и на много други величия. В проекта участват Хърби Хенкок, Пати Остин, Пол Маккартни, Крис Боти, Джил Скот, както и един от най-добрите басисти в света Маркъс Милър, който разтърси зала 1 на НДК на 18 май.
Класата на Бенсън и Жеро винаги ги е отвеждала в най-престижните зали в света, срещала ги е с най-отбраната публика. Българските им почитатели ще се уверят, че досега родната сцена не е ставала свидетел на събитие от подобен ранг.
В зала 1 на НДК заедно с Джордж Бенсън и Ал Жеро ще свирят Стенли Банкс - бас, Том Хол - клавишни, Джо Турано – клавишни и саксофон, Майкъл О’Нийл – китара и вокал, Марк Симънс – ударни.
"Givin’ It Up" е копродуциран от Concord Music Group, новосъздадения лейбъл "Monster Music" и Apple iPod, които в началото на 2006 канят двете звезди за реализацията на първия им съвместен проект.
Записан в периода април – юни 2006-та в студио в Лос Анжелис, "Givin’ It Up" съдържа както нови версии на някои от най-големите хитове на двамата музиканти, така и кавъри на прочути джаз стандарти и евъргрийни: класиката на Били Холидей от 40-те "God Bless the Child", хита от 70-те "Summer Breeze" и този от 80-те години - "Everytime You Go Away". Една от изненадите в албума е песента на Сам Кук от 60-те години "Bring it on Home to Me" със специалното участие на поп легендата – Пол Макартни. Бившият бийтълс работи в съседното студио по новия си албум и след импровизиран джем сешън, Пол Макартни записва вокалите към песента.
"Givin’ It Up" се слуша на един дъх. В това ще се убеди публиката на концерта в зала 1 на НДК.
В ексклузивно интервю за Джаз ФМ радио Джордж Бенсън сподели, че шоуто им с Ал Жеро е музикантско, забавно, на моменти дори образователно. И още че, както подсказва заглавието на съвместния им проект - Givin’ It Up, и двамата са изцяло отдадени на музиката. Бенсън разказа, че публиката, навсякъде където е представен Givin’ It Up, е безкрайно щастлива и много харесва изпълнението на живо.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *