Джордж Дюк пристига в София с виртуозен бенд

|
По-малко от десет дни остават до концерта на една от най-ярките легенди на световния джаз и фънк – Джордж Дюк. Великият музикант пристига за първи път в България и концертът му ще се състои на 17 май (неделя) в НДК, зала 1. Предстои една вълнуваща среща на българската публика с невероятната музика и големия талант на една от най-забележителните музикални личности на всички времена.

Организатор на концерта е София Мюзик Ентърпрайсис.

Носителят на две награди Грами Джордж Дюк ще се качи на сцената заедно със своя бенд от четирима виртуозни музиканти, истински светила в световната музика. Това са Майкъл Менсън (бас), работил с големи имена като Дейвид Санборн, Лари Карлтън, Роберта Флак и др.; Джеф Лий Джонсън (китара), свирил в популярното шоу Late Night на Дейвид Летерман; геният на барабаните Роналд Брънър, който свири от 2-годишен и е записвал за Робин Форд, Маркъс Милър, Даяна Рийвс и др. Четвъртият член на бенда е беквокалистката Шанън Пиърсън.

В репертоара си за концерта геният на пианото е включил някои от най-силните си хитове, класически джаз и фънк стандарти, мелодии от цялата си кариера и няколко композиции от най-новия си албум „Dukey Treats”, издаден преди няколко месеца.

Концертът на Джордж Дюк в София е част от настоящото турне на артиста, което стратира през февруари с няколко концерта в Индия и ще продължи до ноември 2009. По време на турнето, наред със своя бенд, големият пианист има и редица участия с други формации и артисти като Пати Лабел, Шака Кан, Хърби Хенкок, Ди Ди Бриджуотър, Жан Люк Понти и др. Гастролът ще премине през Сингапур, САЩ, Русия, Унгария, Полша, Австрия, Франция, Великобритания и др.

Билети за концерта на Джордж Дюк в София могат да бъдат закупени на цени от 30 до 70 лева от билетен център НДК, касите на Тикетпро в цялата страна и онлайн на www.ticketpro.bg
 

По материали на София Мюзик ЕнтърпрайсисКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *