Дирята в парка беше прокарана

|
Началото на проекта "Диря в парка" беше ознаменувано с хепънинг на 8 юни, неделя, на детската площадка и в местността "Слънчевия часовник" в Южния парк. Програмата на тържеството включваше изпълнения на детска вокална формация "Кенгуру", младежки духов оркестър "Стефан Стефанов" от гр. Елин Пелин, много балони за децата, минерална вода и весело настроение. Посетителите на парка получиха специални талони с карта на Южния парк и гласуваха за това, коя да е следващата част от парка, която да бъде облагородена и подновена. Всеки гласувал, получаваше талон за намаление в сладоледена къща Jimmys.
Няколко човека от "Словото" прекосихме парка от входа му при бул. Витоша до т. нар. "Кът на Дир.бг" при входа му до кв. Хладилника - контрастът си личеше ясно - подновена асфалтова покривка, нови пейки, нова естрада на детската площадка...
Повечето паркове в София, пък и в цялата страна, които са сърцата и белите дробове на градовете, създавани с много обич и ценни ресурси на поколения българи, са занемарени, а общините трудно намират средства да ги поддържат редовно. От място за отмора, срещи и развлечение градските паркове се превръщат в неуютни, неприветливи и дори криминогенни места.
Екипът на най-големия български портал Дир.бг, започна един обществен проект, чиято мисия е да осигурява съдействие на гражданите от виртуалните общества, клубове и дискусионни листи, неправителствените организации и бизнеса да се ангажират за облагородяване на отделни кътове в парковете, а в перспектива - и на целите паркове в столицата и в другите градове. По този начин гражданите, независимо от дневния политически ред, сами ще започнат да създават средата, която да носи радост и добри чувства на млади и възрастни, на деца и родители.
А ние, от Сдружение "Словото" приветстваме идеята и бихме направили всичко, което е по силите ни да помогнем за този проект, да утвърдим заедно неговата социална мисия и да го направим реалност. Бъдете съпричастни и вие!
Повече за проект "Диря в парка" можете да научите на адрес: parks.dir.bg


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *