Добрият екшън си струва киното

|
Дебютантът Гари Маккендри се е справил много добре в жанра на екшън трилъра, където „Елитни убийци” инвестира имена от актьорския елит и подобаващо убийствена история.
Наемник се оттегля от кървавия бизнес, но след време е принуден да се върне към занаята, защото менторът му е загазил. Освен разните спец служби, петролни интереси и вътрешни интриги, срещу тях се изправя един честен мъж, който започва да се чуди коя е правилната страна на „барикадата”... Това, че филмът е „по действителен случай” не винаги помага на качеството на интригата, но привнася нюанс на брутална достоверност в един от многобройните драматични конфликти „зад кулисите” на международната политика в Близкия изток.
Основните козове на „Елитни убийци” са Робърт де Ниро, който отдавна не се беше доказвал в драматична роля (при това с „тупаници”), Клайв Оуен, който, както обикновено, е многопластов в зоната между черното и бялото, и успешният жанров меланж между политически трилър и крими екшън, подправен с къде по-грубовата, къде по-черна ирония, напомняща леко за „Трима крале”.
 

Екатерина ЛимончеваКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *