Дом на киното става дом на мюзикъла за шест седмици

|
Кой би си помислил преди повече от 100 години, че черно-бялото документиране на събития ще се промени в толкова различни посоки, че да пресъздава на екрана всякакви истории и емоции с най-разнообразни прийоми. Мюзикълът е едно от най-впечатляващите, вдъхновяващи, разтоварващи преживявания – предимството да го видиш на кино е, че може да повториш, и потретиш… и така – колкото ти душа иска!

Арт Фест и Домът на киното предлагат на киноманите един прекрасен летен експеримент – селекция от 72 кинотворби, които със сигурност ще докоснат душата на всеки, влюбен в киното и музиката.

Между 7 август и 17 септември, само в Дома на киното филмите ще бъдат представени в 6 раздела – "Ах, този мюзикъл", "Документални музикални филми", "На кино като на концерт", "Музикални биографии", "Страхотни саундтраци" и "Класиката".

Сред заглавията са „Блясък” на Скот Хикс, „Кастингът” на Ричард Атънбъро, „Мечтателки” на Бил Кондън, „Невести и предразсъдъци” на Гуриндер Чада, „Птицата” на Клинт Истуд, „Пинк Флойд – Стената” на Алън Паркър, „Плешивото куче” на Дьорд Сомяш, „Куийн” в Будапеща” на Янош Жомбояй, „През вселената” на Джули Теймър, „Танцьорка в мрака” на Ларс фон Трир, „Чикаго” на Роб Маршъл, „Иберия”, „Кармен”, „Фадо” и „Танго” на Карлос Саура, „Walk the Line” на Джеймс Манголд, „Доорс” на Оливър Стоун, „Shine a Light” на Мартин Скорсезе, и разбира се – „Евита” на Алън Паркър и „Фантомът от операта” на Джоуел Шумахер по прочутите музикални творби на Андрю Лойд Уебър.

Специалната панорама „Музикалното кино” в Дома на киното предлага единствени прожекции, а пълната програма вече е на разположение. Всички, които искат да правят планове - отделете 30 минути, за да минете през „Екзарх Йосиф” №37, ако не сте се сдобили вече със специалното издание на „Програмата”.

„Музикалното кино” е прекрасна възможност да прекарате забавно част от лятото, ако сте в града.
Филмите са 72, седмиците са 6 - това означава, че може да гледате по 12 филма на седмица, което прави горе-долу по 2 филма на ден. Ще съжалявате, ако пропуснете нещо - да гледаш това кино означава да изпитваш истинска наслада…
 

По материали на Дом на кинотоКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *