Допълнителни билети за концерта на Инди Зара

|
Допълнителни билети за концерта на френско-мароканската звезда Инди Зара пускат организаторите от БГ Саунд Стейдж. Събитието ще бъде на 16 ноември в зала 3 на НДК. Екзотичната певица, която в момента е на първото си световно турне, има бляскав успех в САЩ. Нюйоркската критика я обсипва с бляскави слова и я нарича новата Пати Смит на Северна Африка.
Родената в Мароко звезда представя албума си “Handmade”, издаден от престижния лейбъл „Blue Note Records” – истински успех за млада изпълнителка. В него тя сама пише текстове и музика, изпълнява инструментали, пее и продуцира. Албумът е брилянтно музикално творение, в което всяка песен има различно звучене, но общ завладяващ стил. Стил, който те отнася надалеч, където меланхолията е удоволствие, а звуците – само чувства.
Пустинен ритъм красиво съчетан със соул, джаз и Блус с главно "Б" – това е музиката на поетичната певица. Музика, която веднъж чута не може да бъде забравена никога. Инди Зара е млада и талантлива, умее бързо да завладява и привлича вниманието на аудиторията. Песните и аранжиментите й са запазена марка на сложното женско настроение. Творчеството й крие загадки, вдъхновени от мароканските й корени и парижките й нрави. Звученето почти съвършено френско, но много екзотично. Тя пее главно на английски, но използва често думи и изрази от родния си берберски език.
Когато съвсем млада напуска Мароко и заминава за Париж, тя вече знае, че ще се посвети на музиката. До 2005 г. пише над 50 песни, сред които „Beautiful Tango”, „Oursoul”, „Try”, и „Set me free” и други, за които аудитория и критика говорят само със супeрлативи. Клипът към първия сингъл „Beautiful Tango” е направен от големия френски режисьор Тони Гатлиф, а парчето „Stand Up” озвучава реклама на Western Union. Веднага след това следват наградите Prix Constantin за най-добър албум и Victoires de la Musique за най-добър уърлд мюзик албум. Тази година шеметната кариера на 32-годишната певица продължава и тя ще дойде в България като истинска звезда.
Билети за концерта се продават в мрежата на Ивентим – магазини Германос, Пикадили, Офис1 Суперстор, на касата на НДК и др.
 

По материали на БГ Саунд Стейдж


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *