Дуетът със странно име “Ша-Ша” подготвя дебютен албум

|
Дебютният албум на дует „Ша-Ша” (Светослав Колев-Цвъри и Гергана Добрева) е вече с единия крак на пазара и скоро ще заподскача "Нагоре-Надолу". Четиринадесетте песни включени в него, имат - както ги определят музикантите - индивидуално и причудливо звучене, като стилът варира от фантастично-епичен до анимационно-драматичен.
„Заради хуморът и странните си герои текстовете ни често напомнят на басни, чиито основни герои са говорещият хладилник, подскачащата кафеварка, мъркащото шосе, снежният човек, моряшки призраци и случайни чайки, двойка влюбени - жаба и гьол”, разкриват още музикантите.

Страниците на албума са изписани с много рок, блус, фънк и денс звучене. Името „Нагоре-Надолу” идва като отговор на вечното търсене на правилното решение и правилния път. Албумът е записан в Max Sound Studio. Гост музиканти в него са Коко Кърджилов - бас и Цветан Банов - барабани. В три от песните към творческия тандем се присъединява Максим Горанов - китара, Веселин Веселинов-Еко отбелязва запомнящо се присъствие в сингъла „Няма да ядеш”.
„Нагоре-Надолу” предлага на феновете и кавър на баладата „Не умирай” на Валди Тотев и завършва с акустичния хепи енд "Господин Пингвин".

Творческият тандем „Ша-Ша” се сформира през 2008 г. Съвсем скоро двамата започват да композират и аранжират музикални коктейли от фънки-пънк, поп, джаз, етно уейв, латино. Първият им сингъл „Небе за двама” се завърта през юни 2009 г. Песента се запомня заради красивата си мелодия и забавен текст, в който поп клишетата на любовна тематика са заменени с остроумни сравнения от заобикалящата ни флора и фауна. Вторият сингъл „Няма да ядеш”, който се изкачи до върховете на радио и телевизионните класации, е леко намигване към навиците и поведението ни като консуматори.
 

По материали на Виталити мюзикКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *