„Душа и сърце“ – самостоятелна изложба на Иван Михайлов – Жани

|
Тази вечер (3 май) изкуство­ведката Бисера Йосифова откри изложба на известния художник Иван Михайлов – Жани в галерия „Алтерего“. В нея той представя керамични пана, акварели и маслени картини.
Картините на Жани винаги са били остров на радостта от живота и природата, бягство от сивотата на ежедневието.
Винаги съм се възхищавала на умението му да вижда интересното там където ние виждаме само сивота и скука. Успява и сега да предаде с чисти, слънчеви цветове и неповторимият си стил, всяко нещо което го заинтригува. Радостта на Жани нарисувана върху платно или глина е заразителна и това му е донесло много почитатели и приятели. Човек трябва да види колко е дисциплиниран Жани щом застане пред платното, отдава се без остатък, цял потъва в него и заживява с него.
Изложбата ще продължи до 17 май, заповядайте в галерия „Алтерего“ (срещу Пирогов).


Коментари (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One Response to „Душа и сърце“ – самостоятелна изложба на Иван Михайлов – Жани

  1. 1
    [...] Картините на Жани винаги са били остров на радостта от живота и природата, бягство от сивотата на ежедневието. Винаги съм се възхищавала на умението му да вижда интересното там където ние виждаме само сивота и скука. Успява и сега да предаде с чисти, слънчеви цветове и неповторимият си стил, всяко нещо което го заинтригува. Радостта на Жани нарисувана върху платно или глина е заразителна и това му е донесло много почитатели и приятели. Човек трябва да види колко е дисциплиниран Жани щом застане пред платното, отдава се без остатък, цял потъва в него и заживява с него. Бисера Йосифова [...]