Единствен гала спектакъл на руските балетни звезди

|
Невижданият до сега в България гала-спектакъл на най-известните имена от руската школа е на 30 септември 2008 г. в зала 1 на НДК, от 19:00 ч.
Водещите солисти на Болшьой театр, Московския академичен музикален театър „К.С. Станиславски и Вл. И. Немирович-Данченко”, Кремълския балет и Държавния академичен Мариинский театър, Държавен академичен театър за опера и балет и Държавен академичен театър за класически танц ще демонстрират пред публиката своята виртуозност и висока класа.

Спектакълът е част от културните събития в рамките на Годината на руската култура и е организиран от музикално-продуцентска компания „Жокер Медиа”, която не за първи път ще изненада публиката с големи имена от балета. Този път ще видим н.а. Татяна Чернобровкина, з.а. Елена Андриенко, з.а. Дмитрий Забабурин, з.а. Марк Перетокин, з.а. Лилия Мусаварова, з.а. Айдар Ахметов, з.а. Владимир Непорожний, н.а. Фарух Рузиматов и много други. Участие ще вземат 14 солисти и кордебалет.
В програмата, която се състои от 2 части и е с обща продължителност от 2 часа, са включени както и много известни балетни постановки, така и непознати за българската публика интерпретации. В шоуспектакъла ще видим па дьо дьо от балета „Лебедово езеро”, „Адажието” на Г. Малер, сцена от балета „Спартак” на Хачатурян, „Дъщерята на Фараона” от Ц. Пуни, „Бахти” по музика на индийски композитори и много други.

Интересът на българската публика към руския балет е напълно заслужен. За спектаклите на Болшой театър в Москва билети не могат да се намерят дори на „черно”, правят се предварителни заявки и въпреки това много хора не успяват да посетят тези изключителни представления.

Търсете билети на касите на НДК и на www.ticketstream.bg от 20 до 100 лева. Билетите са в продажба от 22 юли.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *