“Екстремна” кинопанорама в Бургас

|
Филми за приключения, планини, пътешествия и далечни култури ще пренесат бургазлии на едни от най-екзотичните и труднодостъпни точки на планетата - Южна Америка, Хималаите, Аляска, Африка, Антарктика, Монголия и др. Всичко това ще бъде представено в рамките на три дни - 25, 26 и 27 юни, в залата на Експозиционен център "Флора" в Морската градина. Организатори са Община Бургас, фирма "Про Аудио" и Сдружение "Международен фестивал на планинарския филм", а събитието се нарича "Екстремна Кинопанорама - Ехо от Банскофилмфест".

Входът е безплатен!

Бургаската публика ще се докосне до избрани филми за екстремни спортове, приключения и алпинизъм от цял свят. Седейки пред екрана, ще можете да усетите адреналина при катерене, фрийрайдинг, бейзджъмпинг, екстремен дайвинг, делтапланинг!

Ще се запознаете  с постиженията на приключенци от световна величина, които се справят по удивителен начин с предизвикателствата на екстремните условия. Част от филмите са свързани с бита, изкуството и културата на планинарските народи, някои от които са на изчезване. Това са истински истории за смелостта, волята и приятелството, които променят представите за човешките възможности.

Съпътстващи събития на Екстремна кинопанарама са фотографските изложби:

- "Цветовете на Аляска" - с автори Румен Радев, Йоанна Матеева, Дойчин Боянов;

- "Кавказ' 2014" - с автори Тако Младенов, Янко Дойчинов.


Фейсбук страница на събитието.

 


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *