Елизабет Костова представя “Крадци на лебеди” и писателски семинар

|
На 21 май в Музикална къща "Борис Христов" бе премиерата на новата книга на Елизабет Костова "Крадци на лебеди".
Елизабет Костова, чието име нашумя с романа й "Историкът", пристигна в България за представянето на последния си роман пред българска публика.
През следващата седмица фондация "Елизабет Костова" ще организира традиционния семинар по творческо писане, който се провежда за трета поредна година. Семинарът ще се проведе от 27 до 31 май в Созопол и ще завърши с еднодневно събитие в София.
Програмата в Созопол включва:

* Уъркшопи по творческо писане, в които писатели - по петима от България и САЩ - ще работят под ръководството на Елизабет Костова и Алек Попов;
* Гост-лекции на Алекс Милър и Кристин Димитрова;
* За пръв път тази година ще се проведат преводачески уъркшопи с участието на Чад Пост от американското издателство Open Books Letter, Франсис Бикмор, главен редактор на Canongate, Великобритания, носителите на наградата за превод Кръстан Дянков от 2009 и др.
* Литературни четения на български и американски писатели.

Програмата в София включва:

* Кръгла маса на тема „Литературна дипломация” с участието на български и американски писатели, издатели, редактори и преводачи.
* Лекция на Алекс Милър;
* Представяне на книги;
* Литературно четене на участниците в Созополския семинар по творческо писане.

Събитията се осъществяват с подкрепата на Американската фондация за България, Национален фонд „Култура”, Културния институт при Министерство на Външните работи, Посолството на САЩ, фондация „Америка за България” и в сътрудничество с община „Созопол”, и Художествената галерия в град Созопол.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *