Емил Андреев с две награди от конкурса за роман на годината

|
На 27 октомври в хотел “Шератон” беше обявен победителят в конкурса на фондация “Вик” за “Български роман на годината 2004”.
По регламент се връчват две награди – награда на читателите (в размер на 1000 лв.) и награда на журито (10 000 лв. и превод на романа на английски). Във второто издание на конкурса и двете отличия грабна Емил Андреев за книгата си “Стъклената река”. За журито и другите номинации можете да видите репортажа ни от 2 юни т.г.
На церемонията по награждаването говориха Николай Стоянов (член на журито), Стефан Данаилов (член на комитета на наградата и министър на културата) и Едуард Вик (основател на наградата за български роман). Водещи бяха Миа Сантова и Николай Дойнов. Елена Найденова (шеф на Фондация Вик) изтегли имената на няколко от читателите, гласували в конкурса, които също получават награда - книги. Това са Бонка Русева, Андрея Илиев, Лидия Михайлова и Соня Станева. За роман на годината в това издание на конкурса са гласували общо 964 души. От тях 896 през сайта на Фондация "Вик" и 68 с талони от вестник “Дневен труд”. Наградата на публиката връчи Димитър Шумналиев, а голямата награда – самият Едуард Вик. Церемонията беше дълга и скучна, с много излишни и досадни слова.
"Стъклената река" на Емил Андреев - най-добрия български роман, издаден през 2004 г., можете да закупите от виртуална книжарница Books.bg.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *