Есенен салон на изкуствата за първи път отваря врати в Димитровград

|
Уникално за града културно събитие започва в Димитровград. Само вечер, по тъмно, до края на месец октомври ще тече пилотното издание на Есенния салон на изкуствата (ЕСИ). Откриването е днес, 18 септември, от 20 часа в недостроената сграда на ъгъла на бул. „Емилиян Станев” и бул. „Трети март”.
Автор и режисьор на проекта е Тодор Боянов. Д-р Димо Йотов, пианистката Марина Пастухова, студентът по режисура Стоян Тенев и Екатерина Дюлгерова са основното ядро на екипа, разработил проекта.
Участници в пилотното издание на проекта, който е с амбицията да се превърне в ежегоден национален културен форум, са художниците Владимир Пенев, Сашка и Любен Яневи, Снежана Ванева; Виолета Божанова, Надежда Дякова и ученици от школата по пиано на Илза Минчева. Посетителите ще имат възможността да се докоснат до творчеството и на млади димитровградски таланти.
Седем тематични вечери са посветени на всеки един от представяните творци. Уникални пърформанси, инсталации, мултимедийни презентации и филмови импресии очакват гостите на ЕСИ - 2007.
Форумът се организира и финансира от бизнесмена Любомир Богданов, по идея на група млади и талантливи димитровградчани.
Медийни партньори на ЕСИ са програма „Форум” на Кабелна телевизия „Димитровград” и „Общински вестник”.
 

Маргарита Симеонова,
съорганизатор на събитиетоКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *