Есенният София Джаз Пик ще изпълни ноември с топлина от музика

|
През ноември Джаз ФМ радио организира Есенния фестивал София Джаз Пик с четири големи концерта и музиката на Earth Wind & Fire Experience, Карлийн Андерсън, Камелия Тодорова и Живко Петров Трио.
 
Earth Wind & Fire Experience:
На 13 ноември София ще чуе неподправения звук на Ал Маккей и музикантите от Earth Wind & Fire Experience. Концертът ще се състои в зала 1 на НДК, от 19:30 часа. Ал Маккей има верни фенове отдавна, които познават неговата музикална история. Той е създател на много от забележителните хитове на Earth Wind & Fire, като – “September” и “SingaSong”.
Когато през юни незабравимият Ал Жеро беше в България, по покана на Джаз ФМ радио, неговият мениджър и самият Ал споделиха с организаторите, че формацията на Ал Маккей е прекрасна и трябва да я поканим в София, за да ни направи част от едно истинско концертно преживяване.
Преди да се случи то, обаче, от 15 октомври в ефира на Джаз ФМ радио започва Месецът на Earth Wind & Fire Experience. През този период слушателите ще могат да научат повече за музиката и историята на групата.
 
Карлийн Андерсън:
Следващото чуждестранно музикално предизвикателство в програмата на Есенния София Джаз Пик е една от най-наблюдаваните „соул” диви в Европа – Карлийн Андерсън. Нейният концерт е на 21 ноември, в зала 1 на НДК, от 19:30 часа. Тя пристига с още шестима музиканти, с които ще се опитат да докарат публиката в залата до екстаз.
За Карлийн Андерсън Джеймс Браун казва: „Тя не е просто велика, тя е феноменална.” И е прав. В досегашната си история Карлийн е работила с имена като Пол Уелър, Масив Атак, Пол Маккартни...Заедно с Brand New Heavies, в началото на 90-те, тя създава суперизвестния хит Apparently Nothing, който звучи във всички клубове по света. Карлийн Андерсън участва и в новия албум на Инкогнито, които радваха българската публика на два от рождените дни на Джаз ФМ радио.
В Есенния София Джаз Пик ще се представят и едни от най-добрите български музиканти, чиято известност отдавна е напуснала границите на България.
 
Живко Петров Трио:
На 15 ноември, във Военния клуб, от 19:30 часа, ще бъде представен проектът на Живко Петров Трио, в което участват известните имена: Живко Петров – пиано, Веселин Веселинов – Еко – контрабас, и Димитър Семов – ударни. Проектът „Understandable” ще разкрие пред публиката посланието на тримата музиканти, водещо до разбираемото усещане за стойностна и силно въздействаща музика.
 
Камелия Тодорова:
Когато става дума за български артисти, посветили времето и енергията си на джаз-музиката, на преден план изпъква името на Камелия Тодорова. Джаз-певицата ще изнесе концерт в рамките на Есенния София Джаз Пик, на 28 ноември, във Военния клуб, от 19:30 часа. Тя участва във Фестивала с последния си проект – Feels like… Зареден и различен, този проект трябва да се почувства.
 
Есенният София Джаз Пик ще се случи с подкрепата на Корпоративна Търговска Банка и със специалното съдействие на Старопрамен. Вече са пуснати в продажба билетите за есенното музикално събитие и може да се закупят на касите в НДК, зала “България” или на www.tickets-bg.com.
Празнувайте с Джаз ФМ радио – малко топлина през ноември ще се отрази на настроението ви.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *