Естрея Моренте – на голям екран

|
“Преди концерта” е специалната рубрика в афиша на “Дома на киното”, в която се появяват филми и заснети концертни участия на различни музиканти, които предстои да видим на българска сцена.
Това е нещо като подгряване на публиката преди спектакъла на живо, запознаване с изкуството на дадения изпълнител, предвкусване на удоволствието от реалната среща с артиста. Това начинание започна в “Дома на киното” през лятото с филма-концерт на Боби Макферин със специалното участие на българския хор “Ангелите” и бе прието изключително радушно от публиката.
Сега ще продължи с прожекцията на филма на Карлос Саура “Иберия” и със специалния видеоклип на Фернандо Труеба на песента “Zambra” от програмата “Mujeres” на Естрея Моренте. На 27 септември от 21:00 ч. в “Дома на киното” в София влюбените във фламенко изкуството й ще могат да видят освен направения с любов и изящество видео клип на песента “Zambra” от Фернандо Труеба и превъплъщението й в гранд дама от Севиля в “Иберия” на Саура, и кадри от домашно семейно забавление (juerga) в къщата на баща й – фламенко легендата Енрике Моренте (който също участва в „Иберия”) в Гранада, където тя се надпява с 80-годишната си баба Исабел Ла Голондрина. Цените на билетите за вход ще бъдат 5 лв и 3 лв за студенти и ученици.
Видео клипът “Zambra” може да видите и на 26 септември в Институт “Сервантес” – ул “Съборна” 1 в София в рамките на “Деня на отворените врати”.
 

По материали на Джаз +
Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *