Етно среща с Оратница и Asen&Milena Group

|
Двете фюжън банди ще имат общ концерт. Там, където класиката среща красивата фолклорна музика и съвременните електронни жанрове, ще ни отведе съвместният концерт на групите Оратница и Asen&Milena Group. Той ще се състои на 12 януари (четвъртък) от 21 часа в София Лайв Клуб.

Новият етно-проект съчетава нежността и топлината на българската народна песен, изтънчеността на класическата музика и завладяващите енергични ритми на модерните музикални течения.

Под надслова „Заедно” Asen&Milena Group и Оратница ще открият нова енергия в българския фолклор. Публиката на събитието първа ще се наслади на нови аранжименти на познатите песни на двете групи и множество техни гост-музиканти.

На сцената ще излязат Милена Караджова (вокал), Асен Маринов (класическа китара), Християн Георгиев (кавал), Петър Йорданов-Бъни (кахон, тъпан), Георги Маринов-Хорхе (диджириду), Иван Господинов-Попа (вокал), Надин Лазарова (вокали, речетативи) и още много други.

Входът за събитието е 10 лева и едно хоро.


***
Asen&Milena Group е основана през 2009 година с идеята да събере в едно магията на българския фолклор и традициите на класическата музика и джаза. До момента формацията е участвала на няколко класически и етно фестивали в София, Пловдив и Велинград. Дебютният им албум със заглавие „На среде земя” излиза през юни 2011 година.


Оратница са една от най-известните млади български фюжън формации. Стартират като улична банда през 2009-а, и само няколко месеца по-късно печелят националния конкурс Sofia Fusion Rally. Това им осигурява договор с лейбъла Fusion Embassy, многобройни турнета и фестивални участия в България и Европа. Музиката на групата съчетава традиционната и съвременната музика по уникален начин и връзката й със съвременната публика личи ясно от фактите – само за година видеоклиповете с участието на Оратница имат над 250 000 посещения в Youtube, групата е направила над 100 концерта за по-малко от година, продала е 1000 демо диска в рамките на 6 месеца по време на концерти и е осъществила многобройни телевизионни участия и изяви. В момента Оратница готвят дългоочаквания си дебютен албум, който ще излезе през пролетта на 2012-а от лейбъла Fusion Embassy.
 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *