Жанрово разнообразие и имена от световната музикална сцена в новия сезон Концертмайсторите

|
От 1 септември 2008 г. вече е отворена касата на „Кантус Фирмус”, в зала „България” и започва продажбата на абонаментни карти за седмия сезон „Концертмайсторите” (2008-2009), организиран от Кантус Фирмус, Класик ФМ радио и M-Tel.

Миналогодишният сезон премина с голям интерес от страна на публиката и за първи път се продадоха над 700 абонаментни карти, което доведе до пълни зали през цялата концертна година, при капацитет на зала „България” от 1130 места. По тази причина, два от концертите – на испанския китарист Пепе Ромеро и на оперната дива Анна Томова – Синтова, се преместиха в зала 1 на НДК. С тази нова тенденция – класическите концерти да се радват на пълни зали - се доближихме до европейските музикални подиуми, за които не можеш да си намериш свободно билети.

Тази година организаторите - Кантус Фирмус, Класик ФМ радио и M-Tel, са заложили на изключително жанрово разнообразие и имена от световния музикален подиум в програмата на седмия сезон на цикъла „Концертмайсторите”.

Сред българските звезди се открояват имената на: Диляна Момчилова, водач на челите на Вашингтон симфониета; Светлин Русев, първата цигулка на Симфоничния оркестър на радио Франс Интернационал; Веско Пантелеев – Ешкенази и Мартин Пантелеев, които ще си разменят ролите на солист и диригент в концерт на 3 април 2009 и др. Сред чуждестранните звезди са: Ричард Клайдерман, Летиция Морено, ученичка на легендарния Захар Брон и Максим Венгеров и фадо звездата - Мариза и нейният оркестър, които ще интерпретират, по ненадминат начин, португалска традиционна музика, на 24 октомври 2008 и др.
Повече за програмата ще научите малко по-късно.
Цената на пълния абонамент включва 15% отстъпка от първоначалната стойност на билетите, както и бонус – 50% отстъпка от цената на билета за концерта на Ричард Клайдерман. За абонатите ще се организира специална томбола, като наградата е пълно възстановяване на сумата за абонамента, за трима късметлии.
Не отлагайте! Купете си абонаментни карти навреме! Посетете зала „България” или www.tickets-bg.com.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *