Женско царство

|
На 16 октомври в театър „Сълза и смях” гостува известната американска писателка Лора Кънингхам. Поводът бе премиерата на пиесата по неин текст „Красиви тела”.
Режисьорът Владимир Люцканов се е нагърбил с нелеката задача да постави на сцена пиеса, в която ролите играят шест жени. Като изключим специалното участие на Ненчо Илиев, тази изцяло женска територия е издържана в стилистиката на модерния напоследък литературен жанр „чик лит” и психологията на женската душа. С много препратки към кинематографичното изкуство, най-ярката от която видеоекранът, където се развива значителна част от действието, е неизбежно сравнението с нашумели сериали като „Сексът и градът”. Тематиката е същата, а впечатлението се подсилва и от гласа на една от актрисите, Силвия Лулчева, дублирала Кери от небезизвестния сериал.
Клер (Искра Ангелова) е бременна и петте й приятелки, с които са неразделни от колежа, но които не са я виждали и чували от шест месеца, решават да й организират парти. Когато всички се събират, в течение на малко повече от два часа на сцената се развихрят истински житейски драми, плуващи в море от свеж хумор. Изпълнението на актрисите наистина заслужава внимание. Чудесно партньорство, изпипан синхрон и в същото време шеметно развитие на отделните характери. Самата пиеса не е никак лековата, но и не натежава, докато поднася вечните истини за съкровените женски тайни и желания. „Красиви тела” не обвинява, не сочи с пръст, не заклеймява, просто вдига завесата за всеки, който иска да погледна зад нея. Много добро впечатление прави Антоанета Добрева – Нети, която успява да накара да вярваме на вятърничавата и лековата на пръв поглед нейна героиня. На Стефания Колева просто й отива да играе преуспялата в живота Марта, която си мисли, че знае всичко най-добре и може да диктува живота на приятелките си - особено след като сме я гледали в ситкома „Тя и Той”. Сю Карол на Кристина Янева е истерична точно с необходимата доза, а Нина на Нона Йотова е земна и женствена с особена топлина и мекота, които пленяват. Силвия Лулчева допълва картината с такава игра, че сякаш всичко се случва естествено или... като на кино.
„Красиви тела” е забавен, вълнуващ и уютен спектакъл със собствена атмосфера, в която може да се потопите отново на 22 и 23 октомври.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *